Sărbători pascale fără restricții alimentare. Ce mai spune cântarul?

Probabil că ați observat deja lipsa de activitate de pe aici din ultima vreme. Ei bine, sărbătorile pascale și mai ales treburile de dinaintea lor m-au surprins fără prea multe materiale la ciorne, așa că nu am reușit să ajung și pe blog.

Nu ar mai trebui să se întâmple asta de acum, chiar dacă inspirația nu e în zilele ei bune. Odată cu constanța, va reveni și ea, sunt sigur.

Nu știu cum ați sărbătorit voi, însă pentru mine luna aprilie a fost una de repaus. Mă refer acum la faptul că am pus pauză la slăbit. Îmi era pur și simplu prea dor să mă bucur de mâncare sau de câte o bere, ori de mai multe.

În plus, după o zi de muncă fizică intensă, nu te mai uiți la oră dacă te roade foamea. Asta mai ales după ce simți că te clatini de la calorii puține, iar dacă transpiri puțin, nevoia de a face plinul crește.

Așa că mi-am asumat o pauză, urmând ca începând cu 2-3 mai să o reiau de la capăt cu regimul. Nu de alta, dar mai sunt doar vreo 10-13 kg de dat jos și ar fi păcat să mă opresc acum. Altfel, nu am făcut nimic, chiar dacă am eliminat mai bine de 20 kilograme.

Nu am avut rețineri în a mânca de toate, uneori în cantități d-alea de-ți dau cu somn după ce te-ai ridicat de la masă. Îmi era dor de acest sentiment! În plus, în timpul zilelor de Paște am avut o poftă de dulce mai mare ca niciodată. Se pare că mai cere și organismul zahăr din când în când. A trecut însă după vreo 2 zile, din fericire.

Am fost plecat de acasă, acel acasă din Suceava, timp de aproape două săptămâni. Recunosc că mă măcina curiozitatea de a afla ce se întâmplă cu kilogramele. Așa că a doua zi după ce am ajuns pe meleaguri bucovinene, m-am suit pe cântar să văd ce zice.

S-a pus înapoi aproape jumătate de kilogram. Mai precis, aproape pot spune că nu s-au simțit abuzurile gastronomice. Asta pentru că oricum oscila greutatea mea între 92 și 93 kg.

Cu ocazia asta, am putut experimenta viața de după pierderea kilogramelor, că tot mă speriau vorbele că greutatea se va pune iar la loc muuult mai ușor. Se pare că nu e chiar așa grav. Doar abuzurile zilnice te pot duce, cel mai probabil, la o greutate mai mare decât e cazul. Rămâne de văzut.

Ați pus kilograme de sărbători, ori ba?

Distribuie articolul:

12 comentarii

 1. Deloc n-am pus. Bine nici n-am cantarit, dar daca n-am mancat suplimentar nici n-avea de unde.

  Daca te stabilizezi pe la greutatea asta e okeis. Mai ramane mustata.

 2. Ma cantaresc odata la cateva luni , nu stau sa ma cantaresc mereu pentru ca nu are rost atata timp cat pe corpul meu stiu ca pot sa mananc ca spartul non stop si nu se pune nimic , ce rost are sa mai ma cantaresc ?

  Poti sa iei in greutate si de la stres , sucuri , apa si de la unele medicamente , asta ca te ingrasi daca mananci este un mit care pana acum nu a putut fii dovedit concret

  • Pentru că ești în altă situație. Probabil că organismul tău are un metabolism mai accelerat, așa că nu ai o problemă. Însă nu sunt toate persoanele ca tine, probabil că știi deja.

   Mâncarea este un combustibil pentru organism, fie că vrei să recunoști sau nu. Cât despre motivele îngrășării, nu știu despre ce mituri zici, însă clar că ești puțin departe de realitate.

   • Nu sunt deloc departe de realitate , am o varsta , cunosc multe cazuri de oameni care au luat in greutate din cauza comoditatii si ei dadeau vina pe mancare fara sa stie ca mai poti lua in greutate si de la : Stres , Ras , Apa , Bere , sucuri accidulate , comoditate , o stare de sanatate nu prea buna etc ….

    Cum sa elimine arderiile un om comod care nu face miscare si care se streseaza mereu , se pune pe cantar de cateva ori pe zi , nu iese pe afara sa faca miscare , isi comanda totul online sau atunci cand se duce la magazinul de langa casa se duce mereu cu masina ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.