Review și păreri despre Xiaomi Mi Smart Band 6
Primul accesoriu inteligent pe care l-am purtat a fost o brățară inteligentă de la Xiaomi. Anume, este vorba despre Xiaomi Mi Smart Band 4. Mi-a plăcut atât de mult încât am zis că trebuie să îmi iau numaidecât un ceas inteligent. Așa că după vreo 3-4 luni de utilizare zilnică a brățării inteligente Mi Band 4, am trecut la Huawei Watch GT.
De atunci, singurul contact pe care l-am mai avut cu brățările Xiaomi a fost atunci când eMAG îmi recomanda câte un produs, ori când zăream câte o reducere. Am mai văzut și articole pe la alții despre, dar prea mult nu m-a mai preocupat această nișă a brățărilor smart.
Asta până de curând, când am avut ocazia să folosesc pentru o bună perioadă de timp brățara Xiaomi Mi Smart Band 6. Nu pot spune că aveam foarte mari așteptări de la ea, având deja experiența cu Mi Smart Band 4, așa că poate că acesta-i motivul pentru care m-a surprins.
Prima impresie despre Xiaomi Smart Mi Band 6 – ce păreri mi-a lăsat?
Mi Band 6 vine ambalată destul de simplu, iar în cutie mai găsim și încărcătorul, fără adaptorul pentru priză. Așa se face că există multe discuții pe tema ce încărcător să folosești pentru Xiaomi Mi Band 6. Eu unul am încărcat-o la laptop și la priză, folosind încărcătorul de la Xiaomi Mi 11 Lite 5G, telefon la care am asociat banda.
Care au fost primele impresii? Ei bine, m-a încântat faptul că ecranul e o idee mai mare decât la brățara pe care am folosit-o eu în trecut, dar și modul de încărcare. Este mult mai practic cel nou și nu mai trebuie să tragi de brățară, ceea ce duce desigur la uzura ei prematură.
Cel mai mare avantaj al brățării Xiaomi Mi Band 6 este fără dar sau poate confortul pe care ți-l oferă în timpul purtării. Are o greutate de aproape 13 grame, de aici și confortul pe care îl oferă în timpul purtării. Eu unul port în cea mai mare parte ceas la mână, ceea ce la un moment dat devine obositor, recunosc. În plus, nu pot folosi laptopul cu ceas la mână, pentru că îl zgârii dar nici nu e prea comod.
Ei bine, brățara Xiaomi Mi Smart Band 6 o pui la mână și cam uiți de ea. Este ușoară, cureaua din silicon e confortabilă, așa că îți poți vedea de viață fără a te încurca prea mult. Păcat că ceasurile nu pot fi la fel. Dar deh, nu le putem avea pe toate.
Sigur, nu încântă la partea de eleganță, însă nici nu este ăsta scopul ei. Cumperi o brățară inteligentă pentru funcțiile pe care ți le oferă și nu pentru a o asorta la costumul de ginerică.
Așadar, să vorbim despre rolul practic al brățării inteligente Xiaomi Mi Smart Band 6.
Ce funcții oferă brățara inteligentă Xiaomi Mi Smart Band 6
Pentru un gadget atât de mic, pe mine mă surprinde numărul mare de funcții pe care le pune la dispoziție. Practic, sunt atât de multe încât e dificil să te folosești de toate. Totuși, sunt multe funcții utile, iar cea mai utilă funcție a brățării mi se pare alarma.
Eu am un somn tare aiurea, iar trezitul de dimineață nu mă bucură niciodată. Alarma de la telefon e un coșmar, așa că cel mai ok mod de a mă trezi este cu ajutorul unui gadget care să îmi vibreze la mână. Sunt sigur că mă trezesc fără o dispoziție proastă, așa că mi-ar fi tare greu să mă întorc la clasica alarmă a telefonului.
Apoi, o altă funcție grozavă mi se pare cea de deblocare a telefonului. Dacă ai un telefon Xiaomi și o brățară ca Mi Smart Band 6, îți vei putea debloca telefonul fără amprentă, PIN sau altceva, doar prin simplul fapt că ai brățara la mână. Din nou, este o funcție simplă dar care pe mine m-a încântat.
Atât brățara cât și aplicația Mi Fit (cu ajutorul căreia faci conexiunea între brățară și telefon) au interfața în limba română, așa că mi-e greu să cred că cineva poate întâmpina probleme în utilizarea obișnuită a aplicației sau a brățării.
Ce alte funcții are brățara Xiaomi Mi Smart Band 6? Nu ar trebui să uităm că rolul unei brățări smart este, în principal, acela de monitorizare, astfel încât să ne ofere rapoarte și date utile despre starea de sănătate a organismului nostru. Ce face Xiaomi Mi Smart Band 6 în acest sens?
O mulțime de măsurători, să zic așa! În primul rând, monitorizează somnul și face asta destul de precis. Monitorizează pulsul, calitatea respirației precum și nivelul de saturație de oxigen din sânge, deci și calitatea respirației în timpul somnului.
Mai mult decât atât, o poți folosi pentru a monitoriza stresul, iar cu ajutorul exercițiilor de respirație disponibile pe brățară te poți relaxa. Le-am încercat și eu și par a fi chiar benefice. Treaba cu PAI-ul (inteligența activității personale) mi se pare, de asemenea, tare faină, pentru că te motivează să îți păstrezi un scor cât mai bun, deci și un stil de viață mai sănătos, în urma activității.
Brățara mai poate fi folosită pentru a controla muzica redată de pe telefon, dar la fel de bine o poți folosi și pentru a controla camera foto a telefonului, funcții pe care eu unul le găsesc tare utile și de nelipsit de pe un astfel de gadget.
În plus, nu pot să nu apreciez informațiile despre vreme oferite, dat fiind faptul că mă preocupă adesea să cunosc astfel de informații. Sigur, pentru alții poate fi ceva banal, dar pentru mine contează.
Funcțiile brățării Xiaomi Mi Smart Band 6 sunt suficient de multe încât e imposibil să nu găsești măcar câteva pe care să le consideri utile. Posibil, de asemenea, să-mi fi scăpat anumite funcții, așa că nu m-aș supăra să mi se atragă atenția în secțiunea de comentarii.
Modul de fitness al brățării Xiaomi Mi Smart Band 6 – l-am exploatat de numa-numa`
Glumesc. Eu și sportul ne-am cam certat și nu mai vorbim de mult timp. Așa că, în afară de funcția de numărare a pașilor, nu am folosit acest mod de fitness. Cu toate acestea, sunt destul de multe funcții utile pentru pasionații de sport.
Sunt 19 moduri de fitness, de la zumba la badminton, iar în timpul desfășurării exercițiilor ți se oferă informații utile precum caloriile arse sau ritmul cardiac. Detalii destul de utile, mă gândesc eu.
Dacă tu, în schimb, ești o persoană mai activă și nu fugi de activitățile sportive, atunci sigur o astfel de brățară îți va fi de ajutor.
În plus, are funcție de recunoaștere automată a modurilor de fitness. Poate recunoaște singură atunci când alergi în aer liber sau pe banda de alergat, când vâslești, când mergi pe jos sau cu bicicleta. Astfel, va crea rapoarte fără ca tu să faci ceva anume în acest sens.
Cât ține bateria brățării inteligente Xiaomi Mi Smart Band 6?
Un alt avantaj important al brățărilor inteligente de la Xiaomi este autonomia lor generoasă. În funcție de activitatea ta zilnică, autonomia va fi mai mare sau mai mică. Totuși, chiar și cu toate funcțiile activate (monitorizare puls, somn, șamd), autonomia bateriei tot duce o săptămână.
Practic, este genul de gadget pe care îl încarci și apoi uiți că mai trebuie pus în priză.
Este necesară o exploatare intensă a brățării pentru ca autonomia să țină mai puțin de 5 zile, așa că autonomia reprezintă un foarte mare atu. Un mod normal de folosire garantează o autonomie de 14 zile iar dacă activezi modul Power Saving, vei obține o autonomie mult mai generoasă, anume 19 zile.
Bateria de 125 mAh poate fi încărcată în doar două ore, iar încărcarea magnetică precum și încărcătorul nou (cel puțin pentru mine) mi se par foarte practice.
Interfețele brățării
Eu unul prefer să am mereu afișate ora (bineînțeles), data, numărul de pași precum și date despre vreme. Sunt câteva dintre informațiile care nu lipsesc de pe interfața ceasului folosit, așa că acestea au fost cerințele și pentru brățara Xiaomi Mi Smart Band 6. Am lăsat varianta clasică, deși sunt multe alte opțiuni disponibile.
Așa cum spuneam, nu porți o brățară smart pentru caracterul său elegant, așa că vei găsi greu o față care să îți ofere un astfel de look. Totuși, important e că ai de unde alege, așa că gusturile fiecăruia pot fi satisfăcute fără probleme.
Date tehnice
Ecranul este unul AMOLED și are o diagonală de 1,56 inch, o creștere majoră față de modelul 4, pe care l-am folosit eu. În plus, rezoluția de 326 PPI garantează imagini clare și un contrast foarte plăcut.
Nu există butoane, ecranul fiind cu suport tactil, iar funcționalitatea sa este excelentă. Există și câteva scurtături, să zic așa, care îți permit să deschizi mai ușor o funcție anume, dintr-o singură mișcare.
Brățara Xiaomi Mi Band 6 poate fi folosită atât pe dispozitivele cu Android cât și pe iOS. Nu vei avea nevoie decât de aplicația Mi Fit a celor de la Xiaomi, iar apoi legătura între dispozitive se va face foarte ușor.
Despre curea ar mai trebui să precizez faptul că este realizată din TPU, un material care conține agent antibacterian Ag+, ceea ce găsesc ca fiind un detaliu foarte important.
Alte lucruri pe care ar trebui să le știi despre brățara Xiaomi Mi Band 6
Este o brățară ieftină, sau altfel spus are un preț accesibil. Astfel, dacă vrei să experimentezi folosirea unui astfel de gadget, nu trebuie să faci o investiție prea mare. Poți da click aici pentru a verifica cel mai bun preț.
Eu am avut varianta clasică, cu cureaua neagră, însă am văzut că sunt și alte variante de culoare mult mai interesate. Chiar mă văd purtând o brățară mai colorată, cu care să ofer un plus de culoare ținutelor mele adesea complet negre. Găsești aici un set de 3 brățări colorate pentru Xiaomi Mi Band 6. Sunt curios cât de greu sau de ușor se schimbă, dar ar trebui să nu fie prea complicat.
Rezistența la apă este de 5ATM, echivalentul a 50 de metri, deci poate fi folosită la duș dar și pentru înot. Găsești mai multe informații utile despre rezistența la apă a ceasurilor în general în acest articol.
Sunt precise măsurătorile acestei brățări inteligente? Nu am avut posibilitatea de a face o comparație între măsurătorile făcute de această brățară și cele ale unui dispozitiv special conceput pentru asta. Pe unul dintre grupurile dedicate gadgeturilor Xiaomi am aflat însă că datele oferite de brățară nu sunt cu mult diferite față de cele oferite de pulsiometru. Diferențele, în cazul său, au fost minime, așa că este lăudabilă performanța gadgetului!
Aplicația Mi Fit
Personal, cred că aplicația Mi Fit este cu mult peste cea de la Huawei, deoarece îți oferă mai multe rapoarte și setări utile. Am navigat puțin prin ea și am făcut câteva printscreen-uri pe care le-am găsit ca fiind relevante, printr-uri pe care le poți găsi și tu mai jos:
Este intuitivă și e imposibil să nu te descurci în utilizarea ei, mai ales dat fiind faptul că este disponibilă și în limba română.
Concluzii de final: păreri și cel mai bun preț pentru brățara Xiaomi Mi Smart Band 6
Per ansamblu, Mi Smart Band 6 mi s-a părut un gadget mișto pe care l-aș cumpăra oricând dacă nu aș folosi ceasul. Este ieftină, realizată din materiale de calitate și, cel mai important, îți pune la dispoziție o mulțime de funcții.
Poate fi și o excelentă idee de cadou, că tot suntem în perioada în care ideile de cadouri sunt la mare căutare. O găsești pe eMAG și îți recomand să urmărești reducerile, deoarece este inclusă adesea în lista de produse ce au parte de promoții bune.
Folosești brățara Xiaomi Mi Smart Band 6 sau un gadget asemănător? M-aș bucura să aud păreri în secțiunea de comentarii.
Foart bun review-ul, chiar cautam sa imi cumpar Band 6 in viitorul apropiat!
Mersi pentru apreciere, Răzvan. Mă bucur că ți-am putut fi de ajutor. Acum costă în jur de 200 de lei pe eMAG, dar dacă vei căuta mai mult sigur o vei găsi la preț mai bun, ori dacă vei aștepta niște reduceri. Am văzut des brățara asta la 150-170 lei. 😀
Am folosit de la Mi Band 1s (care nici nu avea display) până la Mi Band 4. Brățări bune, însă de când am trecut la ceas, la ceas am rămas. Întâi Huawei Watch GT 2, iar recent am trecut la Huawei Watch GT 2 PRO.
Oo, avem un fan aici. Mișto. Cum e gt 2 pro?
Nu e mare diferență la funcționare. Pro-ul e construit din materiale mai bune, dar tot se zgârie, chiar dacă mai greu. Acele aplicații (care pe gt 2 simplu nu există) sunt cam degeaba. Încărcarea wireless e utilă căci pui ceasul cum vrei pe acel dock de încărcare, dar nu e cine știe ce revoluție tehnologică. Partea care e pe piele e ceva sticlă, deci se simte mai bine pe mână față de plastic.