Acasă Blogging Am renunțat la xservers pentru chroot

Am renunțat la xservers pentru chroot

Autor

Data

CATEGORIE

De regulă, un pachet de hosting cred că ar trebui să-ți ofere siguranța în primul rând că site-ul tău va fi mereu online. De când sunt la simplenet.ro blogul meu a căzut doar o dată, și atunci a fost „ajutat” de un mic hacker. Problema s-a rezolvat rapid, iar de aceea mi-am format ideea că un host bun trebuie să-ți țină blogul mereu online.

Când mi-am deschis un nou blog, de afiliere, am ales xservers pentru că auzisem multe păreri ok despre ei. Și trebuie să recunosc că o vreme nu am avut probleme cu ei. Blogul se mișca rapid, nu căzuse – ori nu observam eu că a căzut. Și Marius spunea că e clientul lor, iar după ce a căzut blogul meu de câteva ori, l-am întrebat dacă el are probleme. Atunci mi-a recomandat să folosesc funcția de monitor din Jetpack.

L-am activat și am văzut că deseori pica, noaptea într-adevăr, câteva minute. La început mi s-a părut ok, pentru că noaptea oricum lumea doarme. În ultima vreme însă a picat tot mai des, chiar de 3-4-5 ori pe noapte, ajungând să fie offline chiar și câte o oră în total. Atunci am zis că nu e ok.

Răspunsul a fost mereu: atacuri. Și de regulă sunt o persoană înțelegătoare, însă în ultima vreme nu îmi mai inspira încredere. Tot la recomandarea lui Marius m-am mutat la Chroot, și tot el m-a ajutat să mut blogul fără probleme (mersi). Acum parcă e mai rapid, ori mi se pare mie.

Cel puțin azi noapte nu a mai picat, iar asta e de bine. Rămâne de văzut cum se va comporta zilele următoare.

8 COMENTARII

  1. xServers nu i-aș recomanda nici la dușmani, sau doar dușmanilor, însă la prieteni cu siguranță nu. Oricum eu prefer să am propriile servere pentru site-urile mele, în general. Cred că pe shared hosting am doar blogul meu personal, restul am pe propriile servere. Oricum, câteodată și Jetpack monitor dă rateuri.

  2. Asigurati-va ca nu sunt probleme inchipuite, ca monitorul de la Jetpack ajunge des in blacklist-urile firewall-urilor folosite de companiile de hosting, care ii blocheaza accesul pentru activitate suspecta si de aici alerta falsa.

    Nu o singura data am primit alerta ca blogul monitorizat cu el e cazut, dar cand il accesam era bine merci online.

    Xservers nu am folosit personal, dar probleme de downtime am avut peste tot.

    Un serviciu mai bun de monitorizare este cel oferit de pingdom, apropo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Sportul ar trebui să reprezinte o prioritate

Cu toate că poate părea ciudat să scriu eu aceste rânduri, dau un spoiler și spun că ceea ce voi scrie înn...

Comentarii Recente