Skip to content

Am renunțat la xservers pentru chroot

De regulă, un pachet de hosting cred că ar trebui să-ți ofere siguranța în primul rând că site-ul tău va fi mereu online. De când sunt la simplenet.ro blogul meu a căzut doar o dată, și atunci a fost „ajutat” de un mic hacker. Problema s-a rezolvat rapid, iar de aceea mi-am format ideea că un host bun trebuie să-ți țină blogul mereu online.

Când mi-am deschis un nou blog, de afiliere, am ales xservers pentru că auzisem multe păreri ok despre ei. Și trebuie să recunosc că o vreme nu am avut probleme cu ei. Blogul se mișca rapid, nu căzuse – ori nu observam eu că a căzut. Și Marius spunea că e clientul lor, iar după ce a căzut blogul meu de câteva ori, l-am întrebat dacă el are probleme. Atunci mi-a recomandat să folosesc funcția de monitor din Jetpack.

L-am activat și am văzut că deseori pica, noaptea într-adevăr, câteva minute. La început mi s-a părut ok, pentru că noaptea oricum lumea doarme. În ultima vreme însă a picat tot mai des, chiar de 3-4-5 ori pe noapte, ajungând să fie offline chiar și câte o oră în total. Atunci am zis că nu e ok.

Răspunsul a fost mereu: atacuri. Și de regulă sunt o persoană înțelegătoare, însă în ultima vreme nu îmi mai inspira încredere. Tot la recomandarea lui Marius m-am mutat la Chroot, și tot el m-a ajutat să mut blogul fără probleme (mersi). Acum parcă e mai rapid, ori mi se pare mie.

Cel puțin azi noapte nu a mai picat, iar asta e de bine. Rămâne de văzut cum se va comporta zilele următoare.

8 Comments

 1. xServers nu i-aș recomanda nici la dușmani, sau doar dușmanilor, însă la prieteni cu siguranță nu. Oricum eu prefer să am propriile servere pentru site-urile mele, în general. Cred că pe shared hosting am doar blogul meu personal, restul am pe propriile servere. Oricum, câteodată și Jetpack monitor dă rateuri.

 2. Moxin Moxin

  Asigurati-va ca nu sunt probleme inchipuite, ca monitorul de la Jetpack ajunge des in blacklist-urile firewall-urilor folosite de companiile de hosting, care ii blocheaza accesul pentru activitate suspecta si de aici alerta falsa.

  Nu o singura data am primit alerta ca blogul monitorizat cu el e cazut, dar cand il accesam era bine merci online.

  Xservers nu am folosit personal, dar probleme de downtime am avut peste tot.

  Un serviciu mai bun de monitorizare este cel oferit de pingdom, apropo.

 3. Malin Malin

  Responsabilitatea pentru atacuri revine clientului nu firmei de hosting

  • Și cum se face oare că blogul nu a mai fost atacat? Cred că nu erau către mine atacurile.

  • Moxin Moxin

   Nu neaparat, Malin. Companiile mari sunt de multe ori tinta atacurilor, le este atacat un nod intreg, dar partea buna e ca spre diferenta de cele mici au resurse tehnice cu care le combat si acelasi tip de atac are slabe sa faca rau de doua ori sau sa ia amploare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.