Skip to content

20 idei de articole pentru neinspirați

Dacă ar fi să fac un studiu în care să întreb bloggerii care este problema cu care se confruntă cel mai des atunci cu siguranță cea mai întâlnită problemă ar fi lipsa de inspirație. La rândul meu mă lovesc din când în când de această problemă însă reușesc într-un final să găsesc o idee de articol. Astfel am făcut puțin research iar mai jos vă ofer 20 de idei pentru atunci când nu știți ce să mai scrieți pe blog.

idei de articole

1.Fă un review

Cu toții avem un laptop, un sistem desktop, o tabletă sau chiar un telefon de pe care scriem pe blog. Există multe persoane care și-ar dori să își cumpere un model exact ca al tău iar în acest caz un review ar fi foarte util. Scrie despre telefonul tău un review de 500-600 cuvinte în care să vorbești sincer despre acesta, prezentând atât aspectele pozitive cât și negative și astfel ai conținut nou și util pe blogul tău. De asemenea poți adăuga și un link de afiliere care să-ți aducă niște comisioane.

Tot aici se încadrează și recenziile de carte precum și articolele cu păreri despre diferite produse sau servicii.

2.Oferă o lecție de viață

Ai reușit să slăbești nu știu câte kilograme într-un timp foarte scurt sau ai descoperit o nouă metodă prin care să convingi lumea să se aboneze la newsletter? Vorbește despre asta deoarece experiențele tale de viață ar putea ajuta foarte multe alte persoane. De exemplu eu am scris cum mi-am reparat telefonul după ce l-am scăpat în zăpadă iar acest articol mi-a adus multe vizite iarna aceasta.

3.Rescrie un articol

Poate că atunci când ai început să scrii articole pe blog nu scriai la fel de bine precum o faci acum. Te-ai putea uita puțin peste articolele scrise mai demult și poate vii cu câteva modificări sau îmbunătățiri.

4.Scrie un tutorial

Dacă tu știi să faci un lucru anume și crezi că alții nu știu atunci scrie un tutorial în care să explici pas cu pas cum să facă acel lucru. De exemplu eu am scris pe blog un tutorial despre cum să scrii cu diacritice. De asemenea nu trebuie să uit să menționez faptul că tutorialele sunt considerate conținut de calitate.

5.Distribuie conținutul altor site-uri

Poate că uneori nu ai absolut nicio idee de articol sau chiar nu te simți în stare să legi câteva fraze. În acest caz o altă idee de articol ar fi să distribui conținutul altor site-uri. Mai exact mă refer la articolele de tip listă de genul: 10 articole despre blogging pe care le recomand, 123 site-uri de unde poți învăța limba greacă șamd. Astfel nu vei face decât o listă cu link-uri către alte site-uri și nu va mai trebui să scrii tu conținutul ci doar să distribui conținutul altora.

6.Scrie o serie de articole

De exemplu Zoso scrie zilnic câte un articol de tipul Știrile zilei în care adaugă câteva link-uri către articolele care i s-au părut interesante în ziua respectivă. Am mai văzut și articole în care bloggerii publicau cele mai bune articole de bloguri citite sau cele mai interesante știri din IT.

7.Răspunde la o întrebare

Oamenii sunt curioși și caută pe internet tot felul de informații. Aceste informații le poți scrie și tu pe blogul tău răspunzând la o întrebare. De exemplu eu am scris ce înseamnă Je suis Charlie și astfel am oferit un răspuns la o întrebare.

8.Publică un infografic

În ultimul timp întâlnesc foarte des articole în care conținutul nu este decât un infografic. Bloggeri precum Marius Sescu, Chinezu sau Costin Cocioabă publică destul de des astfel de articole așa că ar putea fi o idee bună pentru un nou articol.

9.Comentează o știre

Blogul este un instrument de comunicare prin intermediul căruia bloggerul din spatele tastaturii își expune o părere. De cele mai multe ori comunitatea blogului este formată din oameni care admiră punctele de vedere ale bloggerului respectiv. Astfel ai putea să vii cu un punct nou de vedere asupra unei știri aflate pe prima pagină a ziarelor.

10.Publică un interviu

Nu trebuie să fii un prea mare jurnalist pentru a lua cuiva un interviu. Încearcă să intervievezi o personalitate cunoscută în nișa în care blogul tău activează iar mai apoi să publici articolul pe blog.

11.Publică un studiu

Ești curios câți dintre cititorii blogului tău beau bere sau vrei să afli ce îmbunătățiri ai putea aduce blogului tău ? Poți publica un sondaj în urma căruia să obții un studiu pe care la rândul său să îl publici mai departe pe blog.

12.Ce se mai întâmplă în orașul tău?

Dacă dorești să câștigi cititori fideli din orașul în care trăiești atunci ai putea scrie despre evenimentele care urmează să se petreacă în orașul tău și astfel ai putea câștiga noi cititori.

13.Lasă pe altcineva să scrie pe blogul tău

La noi ideea de guest post nu a prins prea bine și puțini sunt bloggerii care publică articole scrise de alții. Totuși ai putea spune cititorilor tăi că pot scrie un articol pe blogul tău și astfel ambele părți au ceva de câștigat: tu câștigi conținut proaspăt pentru blogul tău iar persoana care a scris guest post-ul poate beneficia de un link către site-ul/blogul său.

14.Scrie istorie

Oamenii sunt interesați să afle cum au apărut unele lucruri. Astfel poți scrie și tu despre istoria unui anumit obiect, de exemplu cea a stiloului care a fost inventat de către egiptenii antici care au folosit niște stilouri din trestie pentru a scrie pe papirus.

15.Fotografiile și videoclipurile sunt un alt tip de conținut pentru blog

În cazul în care nu știi ce să scrii pentru blog poți alege să filmezi sau să fotografiezi ceva. Poți surprinde un moment amuzant și dacă devine viral blogul tău se va bucura de cititori sau poți face fotografii la un eveniment. Poți publica de asemenea un podcast, chiar dacă la noi nu este prea popular pe bloguri.

16.Fii amuzant

Puțin amuzament nu strică niciodată. TNR se bucură zilnic de atenția multor cititori publicând doar articole de satiră. Astfel ai putea face și tu o parodie după o anumită știre sau dupa un eveniment iar dacă ești destul de amuzant articolul ar putea deveni viral.

17.Vorbește despre planurile tale

Atunci când eu scriu pe blog că vreau să fac un lucru anume, sunt mai motivat să fac acest lucru astfel încât articolele în care vorbesc despre planurile de viitor sunt destul de multe. Ai putea scrie și tu câteva articole în care să le spui cititorilor ce ai de gând să mai faci cu blogul pe care ei se află deoarece astfel aceștia te-ar cunoaște mai bine.

18.Fă un top

Dacă ești un mare amator al serialelor ai putea face un top al celor mai bune seriale văzute de tine. Articolele care prezintă topuri sunt o bună metodă pentru atunci când nu mai știi ce să scrii pe blog.

19.Vorbește despre articolele scrise deja

Ai mai putea să folosești și conținutul vechi pentru a crea altul nou. Fă o listă cu cele mai citite sau comentate articole de pe blogul tău în ultima lună și astfel cititorii noi vor ști ce să mai citească de pe blogul tău.

20.Scrie un articol cu 20 de idei pentru articole

Așa cum am făcut eu.

Sursă imagine: iambeejay.com

12 Comments

  1. E bine că ai idei de făcut articole cu şi despre idei dar la content writing cam pleacă inspiraţia. :))

  2. alexandra alexandra

    Multam chiar aveam nevoie de asa ceva 😛

  3. Daca nici cu atata informatie nu avem idei, atunci avem o problema .

  4. Foarte bun articolul. Multumesc frumos.

  5. Diana Diana

    Interesant articol!

  6. Super faina lista cu ideile, imi place ca ai lasat si comentarii pentru fiecare tip de articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.