Regim de sărbători

Sărbătorile de iarnă sunt diferite pentru mine în acest an, ba chiar din multe puncte de vedere sunt chiar la polul opus spre deosebire de anii precedenți.

Dacă în anii din urmă cel mai probabil abia acum mă trezeam – 25 decembrie, 12:00 – cu o oarecare încercare de mahmureală, într-o localitate la est de Botoșani, acum sunt treaz deja de câteva ore bune, fără nici o urmă de mahmureală, într-o localitate din Vaslui. Ăsta da paradox, nu-i așa?

Nu o mai ard pe burlăcie și petreceri, ci sunt cuminte și pe regim. Eh, asta da schimbare.

E perioada aia în care, vrei nu vrei, pui câteva kilograme pe tine. Puțin probabil să fie și cazul meu anul acesta, deoarece mi-am propus să nu renunț la regim nici în aceste zile de grea încercare.

Mi-am servit omleta la o masă cu mulți cârnați, friptură, sarmale și toate cele. Porcării, cum s-ar spune. Doar o infimă bucată de cârnat ce am gustat, că e pofta inimii, nu altceva. Dar în rest, m-am ținut bine.

Mai sunt doar două zile de grea încercare, iar apoi ispitele vor fi mai puține. E foarte probabil să trec cu brio acest test. Mă apropii, ușor-ușor, de îndeplinirea primului obiectiv, acela de a ajunge la o greutate de doar două cifre, iar asta mă menține entuziasmat.

În plus, de când mă știu nu mi-au plăcut sărbătorile astea care se întind pe 3 zile. Prea multă mâncare grasă chiar și pentru mine care nu aș spune „NU” niciodată cârnaților.

Cum supraviețuiți bunătăților de Crăciun?

Distribuie articolul:

11 comentarii

  1. Cum sa ai regim de sărbători?

    Pai care mai e farmecul sărbătorilor dacă nu mănânci sarmalele, fripturi s.a.m.d.

    Mie chestiile astea cu regim alimentar și dietă mi se par exagerări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.