Acasă Imi place Redescoperă binele. El chiar mai există

Redescoperă binele. El chiar mai există

Autor

Data

CATEGORIE

M-am cam depărtat de televiziunile de știri dar și de cele mai multe site-uri online tocmai pentru materialele proaste, inutile sau menite să manipuleze. Majoritatea știrilor le iau de la radio, când merg cu mașina, dar și de la prietenii de pe Facebook care mai dau share. Mai urmăresc însă unele publicații, de preferat ale jurnaliștilor independenți, care chiar au materiale faine. Un exemplu ar fi Recorder despre care – cred că – am mai scris aici pe blog.

Acum mi-au atras atenția cu o campanie intitulată Redescoperă binele, într-un parteneriat – dacă îl pot numi așa – cu Timișoreana care sărbătorește 300 de ani de existență. Momentan există două materiale pe această temă:

Despre un băiat care ajută pe cei nevoiași, făcând cumpărături și dându-le o mână de ajutor:

Precum și despre comunitatea șoferilor cu mașini off road care fac voluntariat pentru a-i scoate pe cei împotmoliți și nu numai:

Aș fi vrut să spun că poate ar mai trebui făcut mai des acest jurnalism în care scoatem în față și exemplele pozitive, nu numai pe cele negative, dar tot la ei sunt și o mulțime de materiale despre conducătorii noștri dragi. Totuși, printr-o amestecare de reportaje și materiale atât de bine cât și de rău, rezultă un cocktail delicios de jurnalism de calitate, despre care mulți cred că deja nu mai există.

Astfel, poate că ar trebui și noi să scoatem în față pe oamenii cu personalitate și caracteri, oameni buni, iar mai apoi sau chiar deloc, pe unele scursuri ale societății, pleavă de care ne-am săturat la cât de des am văzut-o la TV.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente