Redescoperă binele. El chiar mai există

M-am cam depărtat de televiziunile de știri dar și de cele mai multe site-uri online tocmai pentru materialele proaste, inutile sau menite să manipuleze. Majoritatea știrilor le iau de la radio, când merg cu mașina, dar și de la prietenii de pe Facebook care mai dau share. Mai urmăresc însă unele publicații, de preferat ale jurnaliștilor independenți, care chiar au materiale faine. Un exemplu ar fi Recorder despre care – cred că – am mai scris aici pe blog.

Acum mi-au atras atenția cu o campanie intitulată Redescoperă binele, într-un parteneriat – dacă îl pot numi așa – cu Timișoreana care sărbătorește 300 de ani de existență. Momentan există două materiale pe această temă:

Despre un băiat care ajută pe cei nevoiași, făcând cumpărături și dându-le o mână de ajutor:

Precum și despre comunitatea șoferilor cu mașini off road care fac voluntariat pentru a-i scoate pe cei împotmoliți și nu numai:

Aș fi vrut să spun că poate ar mai trebui făcut mai des acest jurnalism în care scoatem în față și exemplele pozitive, nu numai pe cele negative, dar tot la ei sunt și o mulțime de materiale despre conducătorii noștri dragi. Totuși, printr-o amestecare de reportaje și materiale atât de bine cât și de rău, rezultă un cocktail delicios de jurnalism de calitate, despre care mulți cred că deja nu mai există.

Astfel, poate că ar trebui și noi să scoatem în față pe oamenii cu personalitate și caracteri, oameni buni, iar mai apoi sau chiar deloc, pe unele scursuri ale societății, pleavă de care ne-am săturat la cât de des am văzut-o la TV.

Un comentariu

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.