Cât îmi place să văd oamenii „dezamăgiți” de Klaus Iohannis

Ultimele alegeri prezidențiale au fost ceva unic în România. Am făcut o schimbare și multă lume s-a bucurat. Și eu pe acolo. Am râs, am făcut glume, am cinstit o bere (două, trei) în cinstea succesului avut. Acum însă după doar câteva luni apar nemulțumirile.

Pff, ce a făcut Klaus Iohannis de când e președinte?

Da, o fi el german crescut pe meleaguri românești însă asta nu înseamnă că schimbarea apare peste noapte. Acum apare câte unu care se bucura parcă ieri de rezultatul alegerilor și zice Ce-a făcut și Klaus Iohannis ăsta? Că nu am mai auzit nimic de el.

Într-adevăr, nu a prea apărut el pe la televizor. Că nu-i place. Că nu asta-i treaba lui. Știți vorba aia cu o floare nu faci primăvară? Cam așa e și aici. Credeți că după două mandate în care România a tot pierdut și a decăzut, poate apărea o minune (a se asculta melodia trupei Holograf – Vreau o minune) și să fim brusc cea mai bogată țară, să ne îngropăm în bani și să avem cu toții mașini nemțești?

Ei bine nu cred că merge cam așa treaba. Nu ai cum lua o mașină veche aproape distrusă de rugină și lovituri și să o faci bemveu peste noapte. Nu, totul se face Pas cu pas, dacă îmi permiteți să vă recomand cartea scrisă chiar de el, ci mai tre să avem și puțină răbdare, pentru că suntem cum suntem și nu vom deveni Germania în doar câteva luni. Nu, rămânem aceeași Românie destul de săracă, unde îți găsești cu greu un loc de muncă iar atunci când îți găsești te fură statul.

Răbdare, dragilor, răbdare.

politica

Distribuie articolul:

5 comentarii

 1. Țin să fac o precizare: s-au întâmplat multe în ultima jumătate de an, iar președintele a făcut ceea ce a trebuit, a construit o imagine României. Caută să vezi câte vizite oficiale a avut, cu câți diplomați (și nu doar) s-a văzut. Ultimul exemplu: Papa Francisc 😉

  • Intr-adevar, am observat ca are o imagine foarte buna formata in Europa si incearca sa faca la fel si in cazul României.

   • Hai să-l lăsăm să lucreze în liniște. Eu nu-s convins încă de el chiar dacă stampila a fost.
    Totuși, s-a votat împotriva unui sistem, nu pro Iohannis. El va trebui să dovedească și să scape de ăia din spatele lui.

     • Hai ca-ti zic eu ce a facut, ca se pare ca postacii de pe facebook au luat vacanta dupa ce au terminat campania, si asta nu a mai ajuns in atentia noastra.

      Intre vizitele pompoase si drumurile „de imagine”, domn’ neamtu a promulgat cred ca luna trecuta legea privind dreptul alesilor locali de a fi actionari in firme de utilitate publica (lege propusa de PNL).

      Pe scurt, firma de utilitate publica negociaza cu primaria cand vine vorbe de pretul energiei. Primaria apara interesul cetateanului, firma in interesul actionarilor. Si asa, se ajunge la un pret pentru gaz, de exemplu. Insa acum, domn Iohanis a dat voie, prin lege primarilor sa fie si actionari la firme de utilitate publica, si primari in acelasi timp. Mai pe romaneste, primarul negociaza cu el insusi cat vom plati noi astia caldura la iarna. E o aberatie. Cum mama drecu lupta el pentru interesul cetateanului si pentru interesul firmei, in acelasi timp?

      PNL a propus legea, s-a votat cu ochii inchisi, Iohanis a semnat repede, si gata. Si mi se pare si normal, dat fiind faptul ca Iohanis era judecat in campanie fix pentru o chestiune de genul asta, ca fusese si actionar la firma de utilitate publica, si primar in acelasi timp. Uite ca acum a facut chestia asta perfect legala.

      … dupa care s-a dus sa zambeasca frumos la camera undeva prin Anglia. Ce treaba buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.