A găsit cineva prelungirile record din fotbal?

Campionatul Mondial de anul trecut a avut și câteva părți bune. Dintre toate aspectele pozitive, uitând de locul desfășurării, prelungirile record au fost, cel puțin pentru mine, o necesitate care ar fi trebuit să devină tendință.

Cei de la FIFA au zis clar: gata cu tragerile de timp! Prin urmare, meciurile au avut prelungiri de până la 29 de minute, din câte îmi amintesc. Prelungirile de 14-15 minute au fost normalitate în meciurile în care jucătorii aveau crampe, uitau să arunce mingea de la margine sau în care portarul medita înainte să pună mingea în joc.

Știind că toate acele trageri de timp erau inutile, parcă nu mai avea sens să pierzi vremea, nu? De altfel, timpii în morți din fotbal mi se pare că reprezintă cea mai mare pată neagră ce umbrește acest sport.

Mereu am zis că la fotbal ar trebui să se întâmple la fel precum la alte sporturi: oprirea cronometrului atunci când mingea este în afara jocului. Poate că reduci meciul la 80 de minute sau mai puțin, dar măcar să se joace.

Prelungirile record puteau fi o soluție, doar că nu prea se mai oferă astăzi. Cel puțin la noi, unde arbitrii de la VAR au nevoie de 10 minute pentru a trage o linie de ofsaid, ar fi mare nevoie de ele!

În schimb, cu o intervenție VAR de 3-4 minute și cu o întreruperea jocului timp de 4-5 minute pentru a scăpa de fumigene, arbitrul acordă doar 9 minute de prelungiri la un meci jucat de Craiova și Dinamo. N-au mai fost schimbări, n-au mai fost întreruperi cauzate de faulturi. Nimic, dom`le!

Altfel spus, s-au pierdut acele prelungiri record menite să anihileze năravul de a trage de timp, o practică des întâlnită în fotbalul nostru împiedicat. Dacă le găsiți, le puteți trimite la Kyros Vassaras. Nu va ști ce să facă cu ele, dar să fie acolo.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.