Recenzie placă de rețea Wireless TENDA E12 AC1200
În cazul în care ai o unitate desktop și vrei să scapi de cablul LAN, chiar dacă asta va duce la o viteză de download/upload mai mică, o placă de rețea Wireless poate fi o soluție la îndemână. Despre o astfel de placă este și articolul nostru.
Mai precis, în rândurile următoare îmi propun să discut despre placa de rețea Tenda E12 cu care am avut ocazia să mă joc, așa cum am știut și eu, în ultima perioadă.
Dacă e și pe lista ta de opțiuni, probabil că articolul meu îți poate fi de ajutor.
Ce trebuie să știi despre placa de rețea Wireless TENDA E12
Vor fi scăderi de viteze dacă vei decide să treci de la internetul prin cablu la cel prin Wireless, dar nu sunt atât de mari totuși. Asta deoarece această placă de rețea de la Tenda promite viteze de până la 1167 Mbps. 867 Mbps sunt pe 5GHz și 300 Mbps la 2.4 GHz, conform producătorului.
Un prim avantaj este suportul pentru tehnologia 802.11ac, care este de 3 ori mai rapid decât standardul anterior.
Pentru ca semnalul să fie cât mai bun, această placă de rețea este dotată cu două antene de 5 dBi. La mine, PC-ul nu e foarte departe de router așa că nu știu ce aș putea spune legat de conexiunea la distanțe mari. Totuși, voi încerca să fac câteva teste, în viitor, văd eu cum.
Securitatea este asigurată de standardul Wi-Fi WPA2. Nu am avut probleme de-a lungul timpului și sunt sigur că nu voi avea nici în viitor.
Există compatibilitate cu Windows 10 dar cred că funcționează și cu 11. Procesorul meu nu este compatibil cu el, așa că nu vă pot spune precis.
Instalarea se face foarte rapid. O spun eu, care am două mâini stângi și nu mă prea încurc în șuruburi de felul meu. Oricât de nepriceput ai fi, cel mai probabil vei reuși să instalezi această placă de rețea.
Cât costă?
La eMAG poate fi găsită la prețul de 117 lei, aproximativ, preț întreg. Dacă prinzi o reducere, atunci o poți lua fără a sta prea mult pe gânduri.
De asemenea, tot acolo găsim destul de multe recenzii pozitive, care sunt demne de luat în calcul. Cum testele de viteză au rămas pe PC iar eu scriu de pe laptop, de la vreo 100 km distanță, îmi permit să folosesc un printscreen cu viteza obținută de alt utilizator care folosește această placă de rețea:
Pentru o utilizare obișnuită, eu zic că e destul de bine, nu? Dacă faci streaming sau ai nevoie de viteze mai mari, sigur vei plăti mai mult de 100 lei pentru o placă de rețea. Ori… vei trece pe cablu!
Merită?
Eu, ca un utilizator nu foarte pretențios, zic că da. Merită să o încercați, dacă așteptările sunt ancorate bine în realitate.