Să nu vă luați benzi de șlefuire din LIDL

V-am zis că folosesc un șlefuitor cu bandă care între timp a cedat, da? Încă nu știu dacă e cea mai avantajoasă soluție pentru șlefuirea lemnului, ori ar trebui să încerc și alte șlefuitoare – precum sunt cele cu vibrații – o rindea electrică sau alte aparate asemănătoare.

De ce am aceste dileme? Din cauza benzilor de șlefuire! Până nu demult, foloseam doar benzi de șlefuire din Leroy. Nu erau exagerat de scumpe însă nici nu rezistau eroic de mult. Totuși, pentru ruperea benzilor cred că era vinovat și șlefuitorul, într-o oarecare măsură.

Plănuiam să încerc și benzi de șlefuire mai bune. Am văzut că sunt și de la Bosch ceva mai scumpe, însă între timp a cedat șlefuitorul. Dacă îmi voi lua altul, la un moment dat, sigur va fi marcă mai bună. Poate tot Bosch?

Înainte să mă apuc de foișor, au ajuns în oferta LIDL niște pachete cu benzi de șlefuire, 10 la număr de diferite granulații, la un preț foarte ok. Chiar nu mai știu cât am plătit pentru ele, însă prețul era cu mult sub cel din magazinele de bricolaj.

Afacere, am zis eu! Așa că am luat două pachete, urmând să șlefuiesc foarte mult lemn cu ele.

Am folosit, în mod special, doar benzile de șlefuire cu granulații mici, lemnul fiind cu destul de multe așchii și imperfecțiuni. Unele însă cedau din primele secunde. Nu știu dacă era doar vina aparatului de șlefuit, care sigur a mai contribuit și el la ruperea lor, dar știu precis că și benzile erau proaste. Asta deoarece ruperea se producea în locul în care erau lipite.

Chiar dacă în mod obișnuit am avut experiențe pozitive cu tot ce am folosit de la Parkside, benzile de șlefuire nu sunt ceea ce trebuie. Prin urmare, sunt sigur că voi evita să mai iau.

Mai am câteva de la ei și dacă voi avea ocazia să le testez pe alt aparat, voi reveni cu actualizări pe aici.

De unde vă luați voi benzi pentru șlefuire? Asta dacă folosiți așa ceva, desigur.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.