Recenzie laptop Acer Aspire A314-37M

Nu demult am fost nevoit să cumpăr un laptop pentru deplasări pe care am plătit destul de puțin. Atunci am ales un HP, însă după testarea acestui laptop de la Acer, mă gândesc că ar fi putut fi o opțiune.

Așa că dacă ai nevoie de un laptop nu foarte scump, dar decent din punct de vedere al performanțelor, acest model entry level poate fi laptopul pe care îl cauți.

În rândurile următoare îmi propun să scriu o recenzie pentru acest laptop, așa că sper să vă fie de folos.

Iată tot ce trebuie să știi despre laptopul Acer Aspire A314-37M:

Acer Aspire A314-37M – un laptop pentru cei mai puțin pretențioși

De ce spun că este pentru cei mai puțin pretențioși? Pentru că are doar 4 GB memorie RAM, ceea ce sigur este o problemă.

Eu am folosit laptopul doar pentru a naviga pe internet, pentru a scrie câte un articol pe aici și chiar pentru a scrie câte ceva cu Libre Office. Dar cam atât! La filme nu mă uit pe laptop, de jucat nu se pune problema iar altceva… ce?

O astfel de memorie RAM nu îți oferă prea multe opțiuni, oricum, așa că trebuie să fii conștient de acest lucru în cazul în care vei decide, totuși, să cumperi acest laptop.

În ceea ce privește procesorul, este un Intel N100 de 800 MHz. Destul de slăbuț și el, aș putea spune.

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm faptul că face parte din categoria laptopurilor ieftine. Astfel, dacă vrei ceva mai bun, va trebui să umbli mai mult la portofel sau să cauți la resigilate, așa cum am făcut și eu.

Există, totuși, capitole la care laptopul Acer Aspire A314-37 încântă. Este vorba despre design, care mie chiar îmi place. Având un ecran de 14 inch, este limpede faptul că avem un laptop portabil. Designul său office este atrăgător pentru mine. Tastatura și rama din jurul ecranului sunt negre, în timp ce carcasa este argintie. Pare a fi aluminiu, dar sigur nu e.

De asemenea, un alt atu ar putea fi și bateria care a dus destul de mult. Nu am cronometrat, recunosc, dar aproape uitam că mai trebuie pus la încărcat. Sigur, vorbesc despre utilizarea pentru a scrie pe blog, nu la filme sau jocuri, situație în care sigur se duce mai rapid.

De subliniat este și faptul că vine cu Windows 11, ceea ce poate fi considerat un avantaj important, de asemenea. Culmea e că procesul său suportă Windows 11, iar cel de pe laptopul meu, care se prezintă mult mai bine din punct de vedere al specificațiilor, nu. Este vorba despre generații, nu despre performanțe, totuși.

Ajută faptul că stocarea se face pe SSD, care oferă 237 GB din câte văd, așa că laptopul poate fi mai rapid.

Mă tenta, la un moment dat, să fac și câteva teste, dar oare este cazul? Am zis că nu, dată fiind categoria de public pentru care a fost gândit.

Merită să îl cumpăr?

Depinde care sunt așteptările pe care le ai de la acest laptop. Vrei un laptop pe care să îl folosești pentru a te uita pe Netflix, pentru socializare ori pentru creat documente în Office? Probabil că acesta își va face treaba, chiar dacă se va mai împiedica din când în când.

Ai suficientă răbdare? Ar putea fi un laptop bun, de asemenea.

Cu toate acestea, dacă vrei să te folosești de el ani buni, trebuie să știi că la un moment dat nu va mai face față. Prin urmare, fii prudent!

Totuși, important este să îl găsești. Eu l-am căutat, dar nu am dat de el. Posibil să fie ceva generație mai veche, cine știe?

Distribuie articolul:

7 comentarii

  1. E Dell, e ok, foarte profi recenzia (bufnici sa se ascunda :)) ) Cei 4 GB Ram duc chiar si un CS GO la un low med, insa procu il da mult in spate: e o generatie F veche care chiar limiteaza chiar si SSD !! But if the price is right se merita, insa peste 1 an , an juma s-ar putea sa nu mai faca fata ca software!

    • Noroc. Apreciez complimentele, fie ele și ironice. Am dat tot ce am avut mai bun, chit că era loc de mai bine. Mult loc poate. Nu am reușit să mă joc suficient cu el, neavând nici ce să fac prea mult. Nu știu dacă e neapărat recenzie, ci mai degrabă păreri de la un utilizator obișnuit. Sper să fie de folos.

  2. Oi fi zis eu ceva in trecut de aia 4GB? In 2023 nici telefoanele nu ies la socoteala cu 4GB, dar daca te descurci cu ei.. deh.

    Eu mi-as fi luat doar o tastatura bluetooth la telefonul ala daca tot n-aveam buget de mai mult, asta daca zici ca faci fix activitatile acelea.

  3. Salutare, chiar nu a fost o ironie, i meant it the right way, este la nivel de review ( radeam de bufnici in persoana)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.