Primele efecte ale măririlor de salarii și pensii

Unii ar putea spune că românii sunt atât de al dracului încât nici atunci când li se dă nu sunt mulțumiți. Iar adevărul e că acum situația poate părea roz. Adică salariile au fost mărite, la fel și pensiile, așa că toate-s bune și frumoase, nu? Doar că nu e chiar așa.

Așa cum ziceam și într-un articol anterior, cel despre truse și stingătoare auto, prin Botoșani e plin de controale mai nou. În cei 10.000 de km pe care i-am făcut cu Fiesta nu am văzut atâtea controale și mașini de poliție câte am văzut cu Golful în numai 2500 km. Deci e clar faptul că sunt mult mai multe controale rutiere.

Dar nu sunt singurii care fac controale. În ultimele două weekenduri, tot prin Botoșani, au venit câte 20-30 de mașini ANAF care au făcut razii nu numai în oraș, ci și prin întreg județul. Iar mie lucrurile mi se par destul de clare: s-a mărit norma pe care băieții trebuie să o facă, așa că se văd nevoiți să muncească mai mult pentru a aduce bani la buget.

Tot în Botoșani s-au luat banii de la dezvoltare și investiții, acolo unde vor rămâne foarte puțini, pentru a se putea plăti salariile. De asemenea, am înțeles că multe magazine și supermarketuri vor mări prețurile produselor pentru a putea acoperi costurile cu salariile angajaților. Și facturile parcă s-au mărit și e posibil ca unii oameni să rămână fără locul de muncă, pentru că angajatorul nu își mai permite să îl plătească.

Astfel, toate par roz, dar nu e chiar așa. Și tare mă tem că peste un an va fi și mai rău.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.