Skip to content

Prima mea experiență de voluntariat: Rock`N`Iași

Unul din obiectivele mele pentru acești trei ani de facultate este să fac voluntariat, cât mai mult voluntariat. În liceu am stat cam departe de acest tip de activităte din mai multe motive printre care se află timiditatea cu care am fost înzestrat dar și oportunitățile destul de puține oferite de către un oraș mic.

Totuși la începutul facultății am avut norocul să aflu faptul că Rock`N`Iași caută voluntari pentru organizarea evenimentului și am avut și mai mult noroc, mai ales datorită blogului, să fiu acceptat ca voluntar. Astfel a început prima mea experiență de voluntariat.

Imediat după ce am aflat de faptul că aceștia fac recrutări am completat și eu formularul online iar peste câteva zile am mers la interviu.

După interviu au mai trecut câteva zile până când am ieșit prin Iași să împărțim pliante pentru promovarea evenimentului. Restul voluntarilor au ieșit vreo 4 zile la împărțit de pliante însă eu nu am putut participa decât o într-o singură zi.

Mai plăcut a fost însă atunci când evenimentul a început. Am avut ocazia să fac parte dintr-un grup minunat iar parcă toate glumele și distracția dinaintea evenimentului au fost înlocuite de responsabilitate și de seriozitate. Brusc, acei oameni care din trei propoziții spuse una era o glumă au devenit o echipă care aveau ca sarcină organizarea cât mai bună a unui eveniment.

Am mai fost pe la concerte însă nu am stat niciodată în spatele cortinei. Acum am avut ocazia să văd cât de multă muncă stă în spatele unui eveniment reușit. Am avut mai multe lucruri de făcut, am început prin a cere detalii despre trupe chiar membrilor acestora, am fost și secretar la o imprimantă, m-am ocupat de descrierile pozelor de pe Facebook dar am avut și grijă ca în pauza dintre trupe să nu intre nimei în sală pentru a se curăța sala mai ușor.

Ceea ce am făcut eu este însă mai puțin important. Important este că am cunoscut o mulțime de oameni interesanți și chiar dacă nu am ținut legătura cu foarte multe persoane, mă bucur că am avut ocazia să mă aflu printre astfel de oameni doritori să ajute.

Această activitate nu a făcut decât să îmi doresc mai mult să fiu voluntar și de aceea în zilele următoare voi fi căutarea unor noi oportunități. De asemenea după Rock`N`Iași mi-am dat seama că nimic nu e mai fain decât să auzi oameni care apreciază evenimentul și organizarea din care tu ai făcut parte.

SAM_0868

6 Comments

 1. In Botosani ai facut putin voluntariat, pentru Muzeul Vietii Cotidiene in Comunism.
  Vei mai practica voluntariat la evenimente ori in ONG-uri?

  • Atunci a fost doar asa putin de incalzire. Nu pot spune ca m-am implicat precum restul voluntarilor deoarece eram chiar inainte de BAC si daca stiam ca nu pot da tot ce am eu mai bun nu am dorit sa semnez acel contract. Oricum, mi-a placut mult si la MVCC deoarece am avut ocazia sa stau alaturi de niste oameni tare simpatici.

 2. Fain! Asa cunosti oameni noi. Important e sa-ti placa si sa te simti bine.

  • M-am simtit foarte bine !

 3. Fă voluntariat ajutând oameni care au nevoie cu adevărat și nu au posibilități.

  • Voi face și asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.