Am făcut pe fotograful la Suceava Blues Festival

Dacă mă urmăriți pe rețelele de socializare – aveți butoane pe undeva pe sus – cu siguranță ați văzut asta deja. La cât spam am făcut pe la story și chiar în newsfeed, ar fi imposibil să nu fi ajuns la voi măcar o postare de la Suceava Blues Festival.

Ei bine, Suceava Blues Festival a avut loc în zilele de 13 și 14 august 2021. A fost ediția a XII-a și prima la care am fost eu. Nu știu cum am ratat-o pe cea din 2019, că deh.. în 2020 a fost cu pandemie. Ceea ce știu sigur este însă faptul că voi face tradiție din participarea la acest festival.

E cu intrare gratuită, dar cu donații, CD-uri, tricouri și vinyl-uri. Festivalul se face în memoria lui Fani Adumitroaie, cântăreț, compozitor și multi-instrumentist de blues, așa cum zice Wikipedia, motiv pentru care îi și poartă numele sau chiar chipul pe afiș. Festivalul se ține pe platoul de la Cetatea de Scaun a Sucevei, în caz că vreți să participați și voi la edițiile care urmează, ceea ce desigur că vă recomand.

Am fost nu numai ca să mă bucur de muzică și de atmosferă, ci să mai exersez cu aparatul foto pentru că nu am încercat până acum fotografia de festival, să-i zic așa. Nu mi-a venit prin cap să vorbesc dinainte, pentru un ecuson sau ceva, dar nu s-a luat de nimeni de mine atunci când am trecut de garduri și m-am apropiat de scenă ca să fac poze. O libertate care mi-a plăcut și de care mai vreau să mă bucur.

Apoi am tot făcut poze. La început proaste, apoi parcă au ieșit tot mai bune cu cât am făcut mai multe. Am învățat locurile, oarecum setările și în final am surprins niște cadre destul de interesante zic eu. Bine, din peste 2000 de poze era și greu să nu fie câteva ok. Vreo 150 am ales eu deși mai erau și altele ce puteau fi salvate.

Am publicat pozele pe pagina de fotografie, acolo unde nu m-aș supăra să primesc un like și de la voi, dacă vreți să vedeți cum mă chinuie talentul, dar și pe la povești atât pe contul personal de Facebook și Instagram. Am etichetat trupele, au răspuns foarte ok. Mulți dintre artiști au folosit pozele, le-au distribuit și, din câte am dedus eu, le-au apreciat. Ceea ce m-a bucurat.

Cert e că toate pozele făcute au ajuns la aproape 6000 de persoane care au avut peste 1300 de interacțiuni cu ele. Au venit și 25 de like-uri la pagină, nu mult dar contează pentru mine.

Am pus 10 poze pe Instagram care mi-au plăcut mult, și le puteți vedea – sper – mai jos:

De asemenea, le puteți găsi și pe pagina mea de Facebook, către care am lăsat link-ul mai sus.

Aștept păreri și recomandări, ba chiar voi recunoscător pentru ele.

Distribuie articolul:

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.