Acasă Diverse Prea dependenți de mașină?

Prea dependenți de mașină?

Autor

Data

CATEGORIE

Când eram la țară schimbam uleiul cam o dată la două trei luni. Foloseam foarte mult mașina atunci și eram în mare măsură dependent de ea.

Dacă mă plictiseam prea grav, ieșeam și dădeam o tură de vreo 20 km. Dacă aveam nevoie de cumpărături mai serioase, trebuia fac vreo 50 km până la Botoșani. Dacă aveam nevoie de puțină socializare, tot la Botoșani ajungeam.

Plus drumuri pe la rude din când în când și alte drumuri cu treabă.

Drept urmare, anul trecut când m-a lăsat mașina tot în perioada asta, cam înainte de paște, mi-a dat cu daună la moral. Fix când îmi place mie viața mai mult, iar natura explodează, eu umblam dintr-un service în altul.

am pierdut cheia de la masina

Între timp m-am mutat la Suceava. Cât a fost iarnă, am venit cam în fiecare zi cu mașina la muncă. Deși pe jos fac vreo 15-20 de minute. Acum însă că s-a încălzit și am și o bicicletă mai veche, am folosit-o tot mai puțin.

Poate pentru că și am ceva probleme la ea, iar. Însă, la oraș fiind, nu am nevoie de mașină decât atunci când vreau să merg la țară. Aș putea merge cu autobuzul, nu neg. Însă aș pierde foarte mult timp și n-aș putea să mă bucur prea mult de viața la țară.

Așa că de vreo două ori pe lună trebuie să folosesc mașina numaidecât. Vreo 200 km dus-întors.

Observ însă că depindem prea mult de mașină. Ar fi fost bine dacă ar fi existat mai multe mijloace de transport în comun, mai comode și mai curate. În lipsa acestor condiții, folosim mașinile care sunt tot mai multe.

Cu bicicleta încă nu pot face 100 de km și nici nu prea aș putea căra bagaje. Iar unica soluție rămâne tot mașina.

Relația voastră cu mașina care este?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente