E numai și numai vina noastră

Aud de atât de multe ori cuvinte precum trăim într-o țară de rahat, eu oricum plec de aici, deci nu îmi pasă sau nu putem face nimic aici, trebuie să plecăm în alte țări și mi se pare atât de incorect. Există atât de multe persoane care sunt de părere că România e o țară de rahat însă de fapt toți acei oameni care zic asta sunt de rahat și probabil e doar vina celor ca ei că suntem așa cum suntem.

Suntem jingiți prin țări străine și ne deranjează asta însă nu ne deranjează să spunem singuri despre conaționalii noștri că-s țigani, că-s hoți sau că-s curve. Dacă noi nu știm să ne apreciem, alții de ce să se chinuie să o facă? Unde e respectul față de ține, față de locul unde trăim?

Sau cum ar fi fost dacă toată lumea ar fi plecat în Germania, Italia, Anglia și Spania? Cum ar fi fost România acum dacă toți oamenii de succes de la noi, ar fi plecat în altă țară pentru că la noi nu se poate. Să vă zic eu? Muult mai rău și de aceea mulțumesc celor care au preferat să rămână aici, de dragul familiei, a locurilor de pe aici sau de orice alt drag.

Și da, există oameni de succes în România iar aici puteți găsi o listă realizată în 2005, însă sunt sigur că o mare parte din ei sunt de succes și astăzi, după 10 ani. Și nu, nu cred că toți acei au succes pentru că au furat, după cum țin mulți să creadă, ci pentru că au muncit.

Totuși vă asigur că nicăieri nu veți putea face nimic dacă nu veți munci, dacă nu veți asuda și dacă nu veți suferi pentru visul vostru, fie că acela este o casă cu piscină și BMW la poartă sau o casă modestă cu o bibliotecă foarte mare. Am văzut multe persoane care au reușit să meargă în străinătate și să-și facă apoi un viitor aici dar și persoane care au bătut câmpii Italiei iar după o lună sau două toți banii se duceau la prima cârciumă întâlnită. Despre cei din urmă oameni care zic că s-au născut în țara nepotrivită este vorba acum.

Alergăm însă după bani. E o cursă în care cea mai mare parte a populației din România este înscrisă. Toată lumea vrea să aibă bani pentru că pentru ei banii sunt cheia fericirii. E drept, fiecare își stabilește principiile iar asta nu ne dă voie să judecăm. Totuși, banii se fac muncind iar alteori furând. Dacă vei fura, vei fi prins cândva însă pentru o vreme o vei duce tare bine iar dacă vei munci… vei munci mult pentru bani puțini la început. Apoi te vei putea extinde, dacă dorești. Vei învăța, vei deveni bun la ceva însă doar dacă vrei să fii bun doar la ceva, nu la toate după cum e lumea la noi, IT-ist, instalator, electrician șamd.

Din păcate însă mulți dintre noi preferă să înceapă de sus și nu reușesc să se mulțumească cu leafa pe care o primesc cinstit și astfel preferă să ia și puțină mită. Pentru că vor bani. Și când văd că pot primi jumătate din leafa pe care au, doar prin intermediul mitei, continuă să facă asta, și astfel ajungem într-o situație din ce în ce mai nasoală.

Cert este că tot ce se întâmplă în jurul nostru nu este decât rezultatul mentalității a multora dintre noi. Aruncăm gunoiul pe iarbă pentru că mai e gunoi acolo, dăm vina pe politiceni pentru că o face toată lumea și facem tot posibilul să plecăm din țara asta. Și uite așa este numai vina noastră pentru că suntem unde suntem.

Sunt însă mulțumit că pot privi altfel toată această treabă și că nu sunt și eu unul din cei care gândesc că nu se poate.

Și nu, nu vei face nimic nicăieri dacă mentalitatea ta va fi mereu ceva de genul aici nu se poate. Peste tot se poate! Indiferent că vorbim de România, Germania sau Anglia. Dacă ești un trântor, vei fi un trântor oriunde.

romania

Iar poza de mai sus chiar e făcută în România. Așa-i că e frumos?

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.