De unde vă luați pozele pentru blog?

Chiar dacă lipsa imaginilor din articol ajută din punct de vedere al vitezei de încărcare, trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că din punct de vedere estetic lipsa lor se simte.

Eu mizez destul de mult pe minimalism și caut simplitatea deplină, însă nici prea mult minimalism nu e ok. Așa că fiecare articol are cel puțin o imagine, mai mult sau mai puțin relevantă cu subiectul abordat în articol.

Mi-aș dori ca anul viitor să pot folosi aici pe blog mai des fotografiile făcute de mine, cu aparatul foto și cu telefonul, dacă e cazul, așa că va trebui să lucrez mai mult la acest detaliu. Sunt totuși destul de optimist că o să îmi și iasă, așa că stați pe aproape. Nu mai e mult până anul viitor și nu m-aș supăra deloc să primesc câteva impresii de la voi despre pozele făcute.

Până să ajung să folosesc mai des poze de-ale mele, trebuie să mă folosesc de ceea ce găsesc pe internet. Și din fericire găsim destul de multe ilustratii gratis astfel încât să nu fie nevoie de o prea intensă și îndelungată căutare pentru a găsi ceea ce te interesează.

Sigur, să nu uităm însă că nu tot ce găsim pe internet e gratis. E 2021 și lumea încă mai crede asta, așa că dă cu copy paste din stânga și din dreapta, crezând că nimic rău nu se poate întâmpla. Ei bine, într-o bună te poți trezi cu un mail în care să ți se ceară să ștergi ce ai împrumutat sau chiar mai rău, în funcție de caz.

De aceea, eu caut să folosesc doar fotografii gratuite, cu drept de utilizare fără a oferi neapărat o sursă sau ceva de genul. Nu că aș avea o problemă anume cu menționarea sursei, însă unele fotografii le folosesc în mai multe articole, așa că ar fi destul de dificil să caut mereu sursa pentru a o menționa în articol. Am căutat, în trecut, o soluție automată care să pună sursa ori de câte ori o poză este refolosită, dar nu am găsit nimic. Totuși, sigur nu ar fi greu de implementat, doar că nu am cunoștințele necesare pentru a mă ocupa personal de asta.

La ora actuală folosesc Pixabay și cam atât. Sunt o mulțime de imagini acolo, nu trebuie să specifici sursa sau ceva de genul ăsta, așa că e fix ce trebuie. Știu că sunt însă mult mai multe site-uri de unde poți lua fotografii fără griji că te ia cineva de urechi că nu ai pus sursa sau ceva de genul, așa că tare aș fi curios să aflu ce surse folosiți.

Cine știe, poate renunț la site-ul pe care îl folosesc în prezent, pentru a trece la altul. Nu ar fi rău dacă aș găsi unul cu pozele direct în WebP, ca să nu mai fie nevoie să fac eu convertirea, chiar dacă e o treabă ce nu îmi ia mai mult de 2-3 secunde.

Așadar, voi ce surse de imagini folosiți pentru blogurile voastre dar și pentru alte proiecte?

Distribuie articolul:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.