PFA fără birocrație sau bătăi de cap
Cei care mă știți de mult timp, probabil cunoașteți faptul că de-a lungul timpului am oferit diferite servicii care au avut legătură mai mult sau mai puțin cu blogul acesta. În general, am oferit servicii de content writing, dar mai multe pe această temă veți descoperi în curând pe o pagină nouă ce va apărea în meniu cu numele de servicii.
De-a lungul timpul am folosit diferite platforme pentru a colabora cu oamenii, ca treburile să fie ok. Doar că tot mai des apărea cerința de a oferi factură și cred că am pierdut câteva colaborări pe treaba asta, ceea ce nu am vrut să se mai întâmple și în 2022.
Nevoia de bani e tot mai mare, chef și energie de muncă am, așa că de ce să nu fac pasul către nivelul următor, să zic așa? Iar asta înseamnă deschiderea unui PFA.
Problema este că nu sunt mare fan al birocrației, ba chiar urăsc să mă pierd printre hârtii și să umblu de la o instituție a statului la alta. Chiar dacă am înțeles că procedura de înființare a unui PFA s-a mai simplificat de-a lungul timpului, eu am ales calea ușoară: colaborarea cu o firmă care se ocupă cu asta.
Alegerea mea a fost Dianex, firmă în a cărei portofoliu de servicii găsim și cel de înființare PFA online, ceea ce căutam și eu. Sunt multe firme care se ocupă cu asta, însă i-am ales din două mari motive: au fost primii care au răspuns apelului meu de colaborare.
Cum decurge colaborarea cu o companie ce oferă servicii de înființare firme
Am vrut ceva cât mai simplu și simplu a și fost. Am făcut o comandă pe site-ul lor, acolo unde am completat un formular în care trebuie să vorbești despre ceea ce vrei să faci. Apoi, urmează un apel telefonic unde, de asemenea, ți se face o prezentare a pașilor ce urmează a fi parcurși.
Mai întâi, a trebuit să trimit documentele necesare pentru înființarea unui PFA:
- Copie după buletin;
- Copie după contractul de vânzare-cumpărare a imobilului unde e sediul (la mine a fost nevoie și de o adeverință care să ateste adresa exactă, că nu era în contract);
- Copie după buletinele proprietarilor sediului;
- Copie după diploma ultimelor studii încheiate.
Apoi, s-au ocupat ei de totul. Sigur, am primit mereu informații atât pe mail cât și telefonic. A trebuit să semnez digital și să trimit o poză tip selfie cu buletinul la vedere, iar asta a cam fost tot.
După înființare, am primit documentele prin mail iar pentru că am ales să le trimită în original prin poștă, a fost nevoie să plătesc o taxă de 7,68 lei iar mai apoi să trimit dovada plății.
Nu aș putea să zice că am vreun reproș față de colaborarea avută cu ei. Am primit suportul necesar ori de câte ori nu eram sigur ce alegere ar trebui să fac, în materie de coduri CAEN de exemplu, iar limbajul nu a fost unul de lemn, ci dimpotrivă.
Observ că tot ei oferă și servicii de contabilitate PFA și, trebuie să recunosc, sunt destul de tentat. Este unul dintre aspectele care mă preocupă în perioada asta.
Drept urmare, fără dar sau poate vor urma mai multe articole pe tema asta în viitor, ceea ce a reprezentat încă un motiv ce m-a convins să fac acest pas.
Ca și concluzie, nu pot spune decât că dacă aveți nevoie de asistență pentru înființarea unei firme, Dianex e ceea ce trebuie. Vă veți convinge și voi de asta dacă îmi veți urma recomandarea.
Până una alta, să auzim numai de bine! 😀