Ovidiu Burcă și Dinamo au intrat în rând cu „lumea bună” a fotbalului românesc

Am început să simpatizez cu Dinamo încă din clasele primare, atunci când toți erau steliști. Dorința de a fi diferit m-a determinat, probabil, să fac această alegere. De altfel, mereu mi-a plăcut să cred că Dinamo e altceva în fotbalul românesc.

Au demonstrat de multe ori că reprezintă, în adevăratul sens al cuvântului, o echipă specială, inclusiv prin promovarea lor norocoasă, regizată cu succes de către antrenorul Ovidiu Burcă.

Nu cred că există antrenor în România al cărui stil să îmi placă mai mult decât cel abordat de către Ovidiu Burcă la Dinamo. De altfel, o altă dovadă a faptului că Dinamo este o altfel de echipă este și longevitatea antrenorului care a rămas pe bancă în ciuda lipsei de rezultate.

Sunt muuuulte meciuri fără victorie, prea puține goluri marcat și o poziție care îngrozește fiecare dinamovist, e cert. Așa că, într-un final, Ovidiu Burcă și Dinamo au intrat în rând cu „lumea bună” a fotbalului românesc în care antrenorul este demis după 2-3 meciuri. Că doar așa se face performanță, nu?

Nu mă bucură deloc demisia lui Ovidiu și nu cred că aceasta este decizia ce ar fi trebuit luată. Sunt sigur că problemele lotului ar fi putut fi rezolvate cu 2-3 transferuri bune, mai ales în linia de atac.

Sunt curios ce antrenor vor aduce. Sper doar că nu va fi o ciorbă reîncălzită, așa cum se obișnuiește în fotbalul nostru. Apoi, indiferent de nume, sper că va fi ținut pe bancă măcar câteva sezoane iar, la un moment dat, să fie readus Burcă, să-și arate potențialul.

Cu Burcă pe bancă, mi-am amintit bucuria și entuziasmul de a urmări meciurile echipei preferate, ceea ce nu e puțin lucru. Sper ca aceasta să nu dispară, în urma acestei decizii.

Distribuie articolul:

3 comentarii

  1. Salut!
    Tin cu Dinamo din ’85. Ii am in ADN, nu ma pot dezice de ei nicicum. Iubesc Dinamo, trecem din nou prin momente foarte grele, dar cred totusi ca trebuia facut ceva. Poate ca ne va ajuta aceasta demisie (demitere, cine stie!?) a lui Burca! Tot respectul pentru el! Ceea ce a facut el sezonul trecut e meritul lui si nu i-l va lua nimeni niciodata. Bucuria traita pe stadion la acel 6-1 de poveste cu Arges? Nepretuita, nemaiintalnita! Emotiile maxime la 1-4 cu FC Arges si cu spectrul intoarcerii promovarii 🙁 Totusi, suntem in Liga 1 si e meritul lui. Din pacate, cei care l-au ajutat foarte mult sezonul trecut nu au mai dat nici un pic de randament anul asta: Ghezali, Iglesias, Iulian Rosu, Bani … Sunt totusi 17 meciuri jucate cu doar 10 puncte obtinute si 9 marcate. Poate ca e bine ca s-a facut acum miscarea de antrenor, sa speram totusi ca nu e prea tarziu si ca cine va veni va reusi sa repuna echipa pe o directie castigatoare de puncte. Iar la finalul sezonului sa fim deasupra locurilor de baraj, desi pare deja foarte foarte greu fiind la 8 puncte sub Craiova.

    • Mi-e imposibil să înțeleg lipsa de formă a celor menționați. Au uitat fotbalul peste noapte, nimic altceva. E limpede faptul că dacă era necesară o schimbare, aceasta trebuia realizată acum. Eu totuși cred că ar fi reușit să redreseze echipa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.