Nu e nimic, se putea și mai rău

Cei care mă cunosc și în spatele blogului știu că nu sunt chiar cea mai optimistă persoană, ba chiar sunt destul de pesimist. Totuși obișnuiesc ca atunci când simt că mă adâncesc în probleme și gânduri care pur și simplu mă stresează să spun că se putea și mai rău și să merg mai departe.

Această vorbă s-a potrivit foarte bine chiar zilele trecute când, destul de supărat fiind din cauza lipsei banilor, veneam cu autobuzul spre casă. Fiind un microbuz destul de mic puteai auzi cam ce vorbea fiecare persoană. Dintre toți călătorii mi-a atras atenția un bărbat cam pe la 35 de ani care își povestea viața – sau cel puțin o parte din ea – persoanei de lângă el.

Chiar dacă nu e prea frumos, am tras puțin cu urechea și am prins o parte din povestea sa. Ei bine acel om spunea că a venit în Iași fără niciun ban în buzunar și a găsit cazare cu greu. Mai mult decât atât, singurele alimente pe care le consumă sunt pastele și cartofii fierți pentru că nu mai trebuie să cumpere pâine pentru acestea, cheltuielile fiind mai mici astfel. Mai mult decât atât, omul spunea că a împrumutat 50 de bani să cumpere o pâine.

Auzind toate acestea am simțit că la mine parcă nu este chiar atât de rău. De bine de rău, în frigider tot mai găsesc o zacuscă sau un compot iar pâinea este mai mereu prezentă în casă. Mi-am dat seama că, în ciuda faptului că acum pușculița mea e goală, în câteva săptămâni se va rezolva problema mea astfel încât nu ar trebui să îmi bat capul prea mult cu ea.

Când am coborât din autobuz mi-am dat seama că am pierdut și ultimii 10 lei pe care îi aveam însă sincer să fiu acest lucru nu m-a amăgit deloc. Sper doar că au fost găsiți de cineva care avea mai multă nevoie de ei.

14430880750_abe7f18100_o

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Distribuie articolul:

5 Comentarii

  1. Unii oameni chiar n-o duc prea bine. Acum ma gandesc ca eu, care consum cel putin 1 sticla de cola pe zi, consum intr-o saptamana pe cola cat consuma omul ala pe alimente intr-o luna. Cel putin.
    7×30=210 lei minim pe cola lunar.

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.