O nișă nu e prea aglomerată niciodată

Acum ceva timp îmi deschideam un BlogdeIT și eram tare încântat de decizia mea. Am scris pe el constant timp de o lună iar mai apoi am început să scriu din ce în ce mai rar până când am ajuns să nu mai scriu deloc. Nu am fost deloc mândru de mine. Nici acum nu sunt însă pur și simplu s-a întâmplat. Poate că pasiunea mea pentru IT era prea mică pentru a putea scrie pe un astfel de blog. De asemenea mi-ar fi fost mai ușor dacă aveam un colaborator care să scrie alături de mine. Totuși, toate acestea sunt istorie.

Înainte de a deschide blogul respectiv singurul lucru pe care îl auzeam de la toată lumea era acela că e o nișă aglomerată iar eu nu am nicio șansă. M-am încăpățânat și nu i-am ascultat și astfel după câteva zile anunțam deschiderea blogului de IT. Ajunsesem să am un trafic de aproximativ 100 de cititori pe zi, uneori mai mult și alteori mai puțin, cea mai mare parte din ei venind de pe Facebook. Unii din ei lăsau câte un comentariu, iar alții mai dădeau câte un share. Practic, totul decurgea normal.

E vina mea însă că nu am insistat mai mult deoarece știu că, dacă aș fi fost mai insistent aș fi reușit să am astăzi un număr mai mare de cititori iar poate peste un an sau doi blogul începea să monetizeze.

Din această experiență deduc eu însă faptul că niciodată o nișă nu e prea aglomerată. De ce zic asta? Ei bine după câteva zile aveam cititori și pe blogul acela ceea ce îmi spune că era loc și pentru mine. Mai zic asta și pentru că observ că și blogul personal are câteva articole despre tehnologie indexate bine de către Google. Mai exact, mă refer la articolul ăsta care a fost indexat binișor de către Google care trimite oamenii care caută informații folosindu-se cuvintele cheie „Asus Transformer Pad TF103CX-1A009A”.

Aceste vizite le obțin natural fără să fi făcut ceva anume pentru a atrage vizitatori pentru aceste cuvinte cheie. Mă gândesc că, dacă aș fi scris un review bine dezvoltat pentru care să cumpăr și niște link-uri de pe alte site-uri de nișă numărul cititorilor ar fi fost mult mai mare, la fel cum și poziția articolului în Google ar fi fost mai favorabilă mie.

Așadar, dacă doriți să vă deschideți un blog de nișă, fie că e vorba de IT sau fie că e vorba de orice altă nișă, trebuie să știți că mereu este suficient loc și pentru articolele voastre iar succesul va apărea atâta timp cât există perseverență și articole noi adăugate constant.

14045819341_71500132e6_k

Distribuie articolul:

3 comentarii

  1. Se datoreaza si ultimelor update-uri de la Google in care local search-ul a crescut, practic se puncteaza in comunitatea locala, in oamenii care au stat pe blog si prietenii de pe retelele de socializare.

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.