Skip to content

Merge bine afacerea, USL sună mai bine decât USR

Campanie electorală slabă, aproape inexistentă. Fără dezbatere „pe bune”. O liniște clară, limpede.. liniștea dinaintea furtunii și un câștigător anunțat încă dinainte de alegeri. Zarurile au fost aruncate.

Cam așa aș putea descrie alegerile actuale. Cu dezamăgire, desigur. Am votat cu Dan Barna, un lucru destul de clar. Procentul obținut e cam aproape de realitate. Nu văd o creștere mai mare la Alianța USR +Plus în următorii ani. Ăștia aproximativ 18% suntem cei care se implică, care vrem oameni noi în politică, #fărăpenali și chestii de genul.

Restul zic că n-au cu cine și votează la fel în continuare, deși lucrurile s-au schimbat puțin.

Iohannis zice că vrea să zdrobească PSD, dar nu prea pare. Se bucură probabil de succesul Vioricăi mai tare decât de propriul succes. Iar asta pentru că lupta în turul 2 va fi mai ușoară astfel. Ce? Liverpool n-ar vrea să joace cu Dinamo finala în Champions League? Ar mai ușor. Așa și în cazul PNL-ului.

Au mers pe varianta ușoară și pe relațiile vechi de prietenie. Merge bine afacerea.

Prostime sau nu, PSD are în continuare peste 20% lejer și, odată ajunși în turul 2, vor mai avea mult și bine cam tot pe atât. PNL-ul o duce bine, are guvernul și prezidențialele. Vreo 18% visează la vremuri mai bune, așa ca mine, ceea ce e greu. Iar restul, indeciși. Vreo câțiva maghiari și niște unii care votează după inspirație, ca la pariuri. Plus mulți-mulți cu durere acută-n fund. Pentru care votul lor nu conteazăoricum nu au cu cine, deși în ultimii ani au apărut și oameni noi pe aici.

Ei, doar nu schimbă ei ceva, că țoți îs la fel. Ca și cum în ultimii 30 de ani au fost la ciolan și știm că-s d-ăia negrii în cerul gurii.

Votăm și în turul II, fără entuziasm. Nu la prima oră. Iar anul viitor avem emoții, iară.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.