Audiobooks – cum și când?

Așa cum spuneam și în alte articole de pe acest blog, o mare nemulțumire pe care o am față de mine este faptul că nu reușesc să citesc mai mult. Încerc să găsesc soluții pentru a rezolva această problemă – chiar consider că e o problemă – iar una dintre ele ar fi fost și cărțile audio.

Petrec mult timp folosind laptopul, iar căștile sunt mai mereu pe cap. În tot acest timp, ascult muzică. Drept urmare, m-am gândit că poate nu ar fi rău să ascult o carte cât lucrez.

Descoperisem Voxa pe blogul lui Bogdan iar dacă tot exista o perioadă de încercare, am zis să testez și eu acest mod de a devenit mai cult.

Încă de la bun început m-a supărat faptul că nu am acces la cărțile audio direct din browserul web, ci doar în aplicație. Am instalat aplicația pe telefon și am început să dau play când la o carte, când la alta.

Am lăsat câteva ore să-mi citească un nene, însă la final mi-am dat seama că nu am reținut mai nimic. Nu pot fi atât de atent încât să bag la cap ce mi se citește și în același timp să lucrez. Drept urmare, schema cu ascultatul cărților audio în timp ce lucrez a sărit din calcule. Tot muzica rămâne pe fundal.

Mi-am mai pus câte o carte la ascultat înainte de somn. Îmi place să adorm pe gălăgie, așa că era un mod bun de a adormi ușor, însă din nou… nu rețineam mare brânză din povestea de seară.

La început eram atent, însă mai apoi adormeam așa că zeci de minute mi se citea degeaba, că erau eram în lumea viselor deja.

A mai rămas opțiunea de a asculta audiobooks în timp ce conduc. Petrec câteva ore bune la volan în decursul unei luni, iar la drumuri lungi sunt sigur că ar fi fost opțiune interesantă. Asta dacă nu m-aș fi plictisit sau dacă nu m-ar fi luat somnul.

Perioada de testare a serviciuluI Voxa fiind destul de scurtă, nu am mai reușit să testez și acest mod de a utiliza audiobooks. Poate cu altă ocazie, cine știe?

Sunt curios dacă voi folosiți acest mod de a consum a cărților și mai ales care sunt trucurile pe care le folosiți voi pentru a rămâne atenți. Liber la comentarii, cum s-ar spune.

Distribuie articolul:

7 comentarii

  1. Multumesc pentru menționare. Am aproape 1 an de utilizare a aplicatiei Voxa si cele mai bune momente de ascultat ca să rămân cu ceva este când fac lucruri pe pilot automat: condusul pt mine este natural si usor, cand fac curățenie sau orice altă muncă robotică. Am luni când ascult 4-5 cărți și luni când am timp numai pentru o carte.

  2. Eram la fel cu cărțile audio la început, dar am mai insistat. Sincer de când a venit bebe dacă nu aș avea cărțile audio m-ar îngropa depresia că nu mai apuc să citesc și munții de haine micuțe.
    Ba chiar am trecut de la viteză normală la viteză de 1,8 și sunt atentă, indiferent că citesc ficțiune sau non-ficțiune. Și am pornit de a adormi la ele.
    Recomand Voxa. Au multe opțiuni și sunt cei mai remantabili fiindcă și oferă material de banii ăia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.