Mâncarea sănătoasă este mai scumpă?

Rare au fost perioadele în care m-am gândit dacă stilul meu alimentar este sănătos sau nu. Știam că nu e, dar pur și simplu îmi plăcea mult prea mult tot ce nu era sănătos încât să vreau să renunț. Acum leg 3 săptămâni de când stilul meu alimentar s-a schimbat complet, așa că pot trage anumite concluzii, dacă îmi permiteți, desigur.

Acum, puteți o puteți zice și pe aia: „uite, bă, are și ăsta 3 săptămâni de când nu mai bagă shaorma și vine să ne dea nouă lecții de viață”. O puteți spune, dar vedeți că sunt șanse mari să apar după câteva luni cu cifre bune și să arăt că nu m-am grăbit eu.

Revenind. Am schimbat multe în stilul meu de a-mi hrăni trupul și per total încă mi se pare că mănânc mai mult. Dar mănânc organizat, în cantități calculate și, în general, alimente sănătoase.

Legumele nu lipsesc din mesele zilnice. Fructele nici ele. Mai sunt și cereale, carne, ouă, lactate și altele. Toate sunt făcute fie pe grill, fie la cuptor, fie fierte. Și în ciuda aparențelor, gustul e chiar bun.

De când mi-am propus să slăbesc, am descoperit multe lucruri mișto la care nu o să vreau să renunț după ce ating greutatea optimă. E mult de muncă până acolo, dar este și timp, precum și răbdare. În plus, determinarea este cireașa de pe tort.

Dar să revenim la costuri. Recunosc că uneori mi-a fost greu să găsesc anumite alimente în supermarket, dat fiind faptul că înainte nu le-am cumpărat niciodată. Am căutat mult, de exemplu, rondelele de orez expandat sau untul de arahide. Am fost reticent în fața unor rețete precum supa cremă de linte, dar în final am concluzionat că-s chiar bune.

Acum, merg o dată la supermarket și îmi asigur mâncarea pe o săptămâna. Pâinea o fac acasă, din făină integrală, pentru că îmi place întregul proces. Poate voi face un articol dedicat cândva, cine știe.

Iar costurile pentru un coș sunt mai mici de cât mă așteptam, deși pare că îmi cumpăr mai multe chestii. În plus, am scăpat de grija uleiului și a zahărului. Am renunțat la ambele așa că în timp ce alții se plâng de scumpiri, mie nu îmi mai pasă atât de mult. Sigur, s-au scumpit și alimentele sănătoase, dar de unde să știu eu asta? Nu le cumpăram înainte.

E foarte fain faptul că am scăpat de veșnica grijă oare ce să mănânc mâine? Îmi programez mesele pentru o săptămână sau chiar două și mi se pare tare fain lucrul ăsta.

Iar ca să răspund la întrebarea din titlu, care poate că te-a adus aici, răspunsul este destul de clar: nu, nu este mai scump. Dar nici cu mult mai ieftin. Totuși, beneficiile pe termen lung vorbesc de la sine.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.