Cântar de bucătărie Spice & Soul – ieftin și bun?

În trecut am folosit o lungă perioadă de timp un cântar de bucătărie de pe eMAG, un model Star-Light mai precis. Era modelul cu bol și l-am cumpărat pe când mă apucasem mai serios de gătit. La început măsuram cantitățile de ingrediente, dar cel mai des îl foloseam pentru a cântări făina atunci când făceam pâine.

Și-a făcut treaba foarte bine, nimic de reproșat. Doar că plimbându-mă prin Kaufland am văzut ceva cântar de la Spice & Soul, marcă proprie Kaufland din câte am observat eu. Avea o reducere bună, prețul său fiind de aproximativ 30 de lei. Un preț decent, zic eu.

Nu l-am cumpărat doar pentru prețul său bun ci și pentru a duce unul la țară. Acolo nu aveam, așa că eram nevoit să merg cu cântarul după mine pentru a mânca în mod calculat, să zic așa.

E un model simplu, fără bol, din ceva sticlă sau cel puțin dintr-un plastic mai dur. Nu îmi dau seama și nici cutia nu o mai am. Cântărește atât ingrediente solide, cât și lichide. Are funcție tara, care memorează greutatea vasului folosit pe el, întocmai pentru ca toată treaba de cântărire să fie cât mai simplă.

Poate suporta o greutate de până la 5 kilograme, iar marșa de eroare ar fi, din câte înțeleg de 1 gram/mililitru.

Se curăță ușor, are un aspect minimalist așa cum îmi place mie iar precizia pare a fi destul de ok. Am comparat folosind cântarul corporal. Am folosind un bol cu fructe congelate. Cântarul de bucătărie spunea că sunt 290 de grame – cu tot cu vas – iar cel corporal 300. Mă rog, cântarul corporal nu are precizie la gram.

Ce ar putea fi spus mai mult despre un cântar de bucătărie? Cică ar fi realizat în Germania, însă distribuitorul/importatorul este Kaufland din Moldova. Asta mi s-a părut interesant.

La astfel de dispozitive, precizia reprezintă cea mai importantă cerință pe care o poți avea.

Ce cântar de bucătărie folosiți?

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.