Acasă Blogging Mă întreb de ce la noi bloggingul încă nu e o nișă

Mă întreb de ce la noi bloggingul încă nu e o nișă

Autor

Data

CATEGORIE

Făceam astăzi o comparație a bloggingului de la noi față de cel de peste granițe. Diferențele sunt multe iar cea mai mare este mentalitatea bloggerilor. La noi de exemplul bloggingul încă nu este o nișă.

Copyblogger, Problogger și BloggingPro sunt doar câteva nume de bloguri a căror nișă este chiar bloggingul. Acestea adaugă conținut constant și de calitate iar toată lumea e fericită. La noi se spune deja că s-a vorbit prea mult despre blogging.

O fi oare asta o aroganță? În primul rând dacă nu ai 4-5 ani de blogging în spate și îți permiți să scrii despre blogging se vor găsi 2-3-4 bloggeri care să se uite urât și să întrebe ce știi tu? Poate că știu destul de multe, mai multe decât tine uneori, însă încă nu am pus totul în practică.

De ce să mai vorbim despre blogging atâta timp cât au mai scris și alții, nu? Ei bine eu cred că nu s-a vorbit destul și niciodată nu va exista acest destul deoarece – după cum vedeți – Social Media se schimbă de la o zi la alta, trenduri noi, strategii șamd. Totul e schimbător!

O altă problemă la noi este aceea că nu se prea investește. Mă întreb câți bloggeri își cumpără o temă care costă 60 de dolari? Sau câți își promovează – cu bani – conținutul? Câți aleg un pachet de hosting mai scump doar pentru ca blogul lor să se încarce mai repede? Ei bine uite de asta bloggingul nu e o nișă la noi: pentru că lumea nu cumpără produse în materie de blogging și atâta timp cât nu cumpără afilierea este inexistentă. Deși sunt destul de mulți bloggeri pricepuți, de exemplu Yamasha.Info, care ar putea face o treabă excelentă în domeniu.

Mă întreb: va evolua oare și bloggingul acesta de la noi sau vor rămâne mereu 3-4-5 bloggeri care fac regulile doar pentru că au avut primii ideea de a-și deschide blog sau vom încerca și noi să evoluăm, să ne dăm seama că nu știm chiar totul și că încă avem multe de învățat în materie de blogging.

nisa blogging

9 COMENTARII

  1. Te lăsăm pe tine primul. Dacă investeşti mult, vei dori să obţii venituri cât mai mari. Cum un blog nu creşte singur, vor apărea şi cititorii. Dacă investeşti puţin, te mulţumeşti să nu obţii nimic…

  2. Am platit si eu la google addwords, hm vin cititori dar e mai greu cu fidelizarea… am mai avut si voucher din ala de 300 de roni, in fine… un alt artficiu bun pentru page rank, acela sa cumperi page viwers sau pe situri de exchange viewer… Nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente