Am luat primul radar

Dacă în ultimele 2 zile am reușit să pălăvrăgesc câte ceva, am zis că trebuie să încerc să continui și azi. Așa că am luat ca subiect o întâmplare de anul trecut, de dinainte de revelion.

După 2 ani de șoferie în care nu am luat nici o amendă, deși am fost iertat o dată, a sosit și timpul să iau primul radar. Mă grăbeam să ajung din Botoșani la Ștefănești – cică un „oraș” de pe lângă Prut – și, chiar dacă simțeam că graba mea nu e bună și că duce departe, la ieșire din a doua localitate dinspre Botoșani către Ștefănești, la una din mașinile ce veneau din față i s-a aprins girofarul. Nu era nici o șansă să fie ambulanță sau pompieri, mi-am dat seama că am pus-o, mai ales că aveam vreo 80 și ceva, așa că am semnalizat dreapta și am oprit.

Am și pregătit actele, ca să-i fac munca mai ușoară, iar când a ajuns la geamul meu – după ce a oprit și loganul din spatele meu, deci chestia cu mă țin după unu care merge tare că-l ia pe el, iar eu scap, nu merge – eu aveam actele deja pregătite. M-a întrebat cât aveam și i-am zis sincer, că nu-mi plac țigănelile, și probabil asta o fi apreciat și el. M-a mai întrebat și de unde-i graba, i-am explicat, iar într-un final m-a rugat să merg mai încet și am scăpat și de data asta.

Iar după ce am fost iertat și a doua oară, mi-am dat seama că pentru polițist contează mult să vorbești frumos și să-ți asumi greșeala. Dacă te pui în gură și încerci să-l prostești, te arde, așa că mai degrabă ești onest. Desigur, nu poți merge mereu cu ideea că poate mă iartă, că la un moment dat și legea trebuie să își spună cuvântul.

politie

7 comentarii


  1. Ehe! De cate ori m-au oprit pe mine in Romania pentru diverse chestii si m-au lasat in pace pentru ca le-am vorbit frumos si am recunoscut.
    Chiar si in Spania mi s-a intamplat o chestie dinasta. Bine, la mine era vorba de chestii minore, gen vorbit la telefon, mers fara centura etc. Radare n-am luat pana acum in 11 ani de circulat.

    Răspunde

  2. Nici eu n-am prea multe la activ, deși în ultima vreme am început să mân cam tare. 🙂
    Am o singură amendă și aia… de la radar fix. Ah, și încă una că au stat la pândă prin oraș băieții.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.