Cum preveniți înghețarea chederelor mașinii?

Nu că ar mai fi iernile de altădată, dar tot mai apar câteva zile de ger în fiecare iarnă. De exemplu, zilele astea avem parte de puțină iarnă adevărată, cu temperaturi destul de joase. În seara scrierii acestui articol, 9.01.2024, erau -10 grade în Suceava, atunci când am intrat în casă.

Am făcut câteva cumpărături, mai mult ca să încălzesc mașina pentru a doua zi. Avem programare la analize și mi-aș dori să mergem devreme, astfel încât să nu pierdem prea mult timp iar programul de muncă să nu îmi fie afectat.

La ora 7 e foarte probabil ca gradele să fie destul de puține la număr, motiv pentru care mă aștept să întâmpin surprize la deschiderea portierelor. Am căutat un spray pe care îl foloseam în trecut pentru tratarea chederelor, astfel încât să nu înghețe și să ducă la blocarea portierelor. Doar că au dispărut toate produsele de la PROX din Carrefour, așa că era doar ceva creion, destul de scump așa că nu l-am cumpărat.

Acesta este spray-ul pe care îl foloseam eu și eram mulțumit de el. Văd că s-a cam scumpit și pe eMAG, așa că sper că îl voi găsi în Dedeman mai ieftin.

Sunt sigur că există și alte soluții pentru protejarea chederelor mașinii, așa că dacă știți anumite trucuri, secțiunea de comentarii e deschisă.

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. dimineata erau -10 grade, s-a deschis fara probleme si am un passat b6, astea-s renumite pentru blocari de usi, butuci etc. nu am aplicat nici o masura insa citeam pe un grup ca putin antigel pe la cheder impiedica usa sa se mai blocheze.

    Nu stiam ca au cei de la pro x si asa ceva, folosesc de la ei tratament de bord si ceva solutie de jante si chiar au produse bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.