De ce nu aș lupta într-un posibil război

Atât blogosfera cât și presa vorbește despre conflictul din Ucraina și tot mai multe persoane pun problema începerii unui război mondial și, la fel cum fotbalul e mai ușor în fața televizorului, la fel se trezesc și persoanele care doresc a fi eroi înainte ca lupta să înceapă. Un astfel de erou se dorește a fi și un jurnalist pe nume Lucian Mândruță – habar nu am cine e însă cică e jurnalist – care a scris pe blogul său o scrisoare deschisă către toți tinerii de 20 până-n 35 de ani.

Încă nu am 20 de ani ci mai trebuie să aștept câteva luni până când schimb prefixul însă cred că pot spune de ce sunt și eu unul dintre acei care nu ar lupta într-un posibil război.

Un prim motiv ar fi acela că, dacă ar fi fost să trăiesc din ceea ce țara mi-a oferit, aș fi fost mort de foame. Asta pentru că nu știu dacă poți supraviețui cu alocația de la noi. Sau poate că strategia este să fim cât mai slabi și cu talii cât mai mici astfel încât să le fie greu să ne nimerească, așa o fi ?

Un al doilea ar fi acela că sunt un pacifist convins. Au mai fost războaie până acum, mondiale două la număr, și cum s-au finalizat acestea? Nu cred că e nevoie de prea multe cunoștințe în ale istoriei pentru a ne închipui un număr mare de morți, unul și mai mare de răniți, oameni rămași fără familie, casă șamd. Pentru asta ar Lucian Mândruță să luptăm ? Pentru a ne omorî semenii ? Ei bine nu cred că războiul este calea prin care s-ar rezolva conflictul.

Iar ca o concluzie întreb de ce aș lupta ? Care ar fi principalele motive ? Sunt de părere că din acest război – dacă ar începe – de câștigat nu ar avea decât americanii despre care știm că nu sunt în relații foarte bune cu rușii. De fapt, nici nu cred că au fost vreodată.

pace

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.