Zi bună pentru tenisul românesc

Probabil că nu am mai văzut de mult timp o zi așa bună pentru tenisul românesc. Zilele acestea are loc turneul de la Doha, Qatar, acolo unde avem mai multe jucătoare prezente, jucătoare care astăzi au învins toate.

Deschiderea, pentru noi, a avut-o Simona Halep, numărul 2 WTA, care a jucat împotriva rusoaicei Makarova, numărul 36 WTA, cu care a mai avut probleme până acum. La ea era așteptată victoria și a venit în două seturi: 6 – 3, 6 – 0 iar Simona a arătat un tenis foarte bun, promițător chiar.

Sorana Cîrstea, aflată pe poziția 38 în clasamentul WTA, a întâlnit-o pe Mertens, numărul 20. Pentru ea meciul a fost ceva mai greu, dar s-a impus totuși în două seturi: 7 – 5 și 6 – 4.

Dacă primele două meciuri păreau mai echilibrate, doar parcursul bun al Monicăi Niculescu, care a trecut de Sharapova în meciul anterior, ne-ar fi putut face să credem că o să se impună în fața Magdalenei Rybarikova. Deși situată pe locul 92 WTA, s-a impus totuși în fața numărului 18. Primul set a fost pierdut de Niculescu la Tiebreak, cu 8 – 6, pentru ca în setul doi să revină și să câștige clar cu 6 – 2. În decisiv avea deja 3 – 0 când adversara Monicăi s-a retras.

Cu evoluții din ce în ce mai bune, Mihaela Buzărnescu a continuat ascensiunea impunându-se în fața celei care ne-a făcut să suferim anul trecut, anume tânăra Ostapenko, numărul 6 mondial. Doar de două seturi a avut nevoie jucătoarea noastră: 6 – 1, 6 – 3, răzbunând-o parcă pe Simona Halep.

În optimi vom avea însă meciuri și mai tari. Buzărnescu joacă împotriva numărului 10 mondial, Julia Goerges, iar Niculescu are cel mai greu meci, deoarece o întâlnește pe Wozniacki, cea care i-a luat atât numărul 1 mondial Simonei dar și șansa de a câștiga primul mare șlem. Nici Sorana Cîrstea nu are viață ușoară în optimi, deoarece va juca împotriva jucătoarei de pe poziția a 4-a WTA, Garbine Muguruza. Halep ar avea cea mai ok adversară, Sevastova, de pe poziția a 15-a, împotriva căreia Simona a pierdut doar un meci din ultimele 5, toate cele 5 întâlniri fiind decise în doar două seturi.

Meciurile din optimi se joacă mâine, deci e de urmărit acest turneu de la Doha. Păcat că nu avem prea multe canale de sport care să le difuzeze. Doar DigiSport le difuzează la noi. Așa cum ați observat, am început să scriu mai des despre tenis pe blog și probabil că voi mai scrie, pentru că îl urmăresc.

tenis

2 Comentarii

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.