Îngrășământ pentru trandafiri?

Chiar dacă în esență trandafirii nu sunt foarte pretențioși, noi am avut destul de mult de muncă cu ei. Au fost destui care nu s-au prins, așa că am tot cumpărat și i-am înlocuit.

Mai mult decât atât, se pare că nu e o idee foarte bună să vă luați după etichetele din Dedeman. Pe etichetă e o culoare, iar când înflorește… e cu totul altceva.

Cu toate acestea, sunt flori care ne plac. De altfel, eu tot caut flori care să înflorească pe tot parcursul anului, astfel încât să ne bucurăm de frumusețe ori de câte ori petrecem timp prin curte, la țară. Prin urmare, am tot insistat să punem, până când am obținut câteva zone unde avem trandafiri.

Cei care s-au prins, arată destul de bine. Sunt bogați în flori, au făcut tulpini destul de solide, așa că am zis că merită să le ofer o mână de ajutor, pentru o dezvoltare cât mai bună.

În comerț, oferta este foarte bogată, însă am optat pentru acest produs, iar asta mai ales datorită prețului accesibil.

S-a cam dus jumătate de sticlă, dar dat fiind faptul că se aplică o dată la 14 zile, 20 de lei pe lună pentru ca trandafirii să fie frumoși și sănătoși, eu zic că merită.

Țeapă mi-am luat cu alt îngrășământ, pentru celelalte flori din curte. Fiind ceva bio, era necesar să pun vreo 15 capace în stropitoarea de 10 litri, așa că am udat florile cele mai firave câte puțin, și tot au rămas flori fără îngrășământ. Aparent, trebuie să fiu mai atent la detaliul dizolvării.

Sunt curios dacă se vor observa efectele sau doar m-am aflat în treabă. Voi căuta, în viitorul apropiat, și soluții pentru a face acasă un astfel de îngrășământ bio, astfel încât să ies mai ieftin.

Voi reveni și cu poze, imediat după ce le voi face. 😀

Distribuie articolul:

8 comentarii

  1. Bănuiesc că știi faptul că trandafirii se întrețin la fel ca pomii fructiferi sau ca vița de vie… adică se taie… cu grijă…

    Cât privește îngrășământul… mranița e cea mai bună… dacă știi despre ce vorbesc…

    • Desigur, încerc să învăț cât mai multe despre aceste tăieri.

      Mai greu găsesc mraniță acum, deși odinioară era ignorată pe câmp. În următorii ani ar trebui să fie din belșug.

      • Mranița e gunoi de grajd de minim 2 – 3 ani care se folosește după ce a fost trecută printr-un ciur de mraniță (se folosea pentru ciur și plasă de sârmă cu ochiuri mici din care se mai făcea și țarc pentru pui abia ieșiți din găoace).

        • Știu, știu. Până nu demult, găseam mranita din belsug pe la câte vreo stână, însă acum e vânătă mai des. Ai mei au animale și de ceva timp depozitează gunoiul pentru a se transforma în mranita.

  2. Avem si noi in magazine trandafiri pomisori sau tufe dar sunt extrem de sensibili. Nu cumpara din magazine foarte mari niciodata deoarece procentul de prindere e foarte mic, le raman multi de la un an la altul… Cumpara de la pepiniere sau de la magazine de furaje care aduc astfel de produse dar cauta mereu in luna februarie si exact cand sunt adusi daca poti, deoarece in mod normal au 3 saptamani la dispozitie sa fie plantati.
    Solutia iarasi e importanta.. deci cauta in magazinele care au multi trandafiri, deoarece de multe ori si noi le vindem la pachet, iar acest lucru inseamna ca solutiile sunt tinute la o temperatura oki si nu isi pierd din concentratie. Oricum, in momentul plantarii si dupa ce apare caldura.. apa e sfanta.
    Momentan suntem extrem de prinsi cu alte obiective dar poate pe anul viitor dam drumul si la blog pentru ceea ce comercializam. 🙂

    • Anul ăsta am mizat pe trandafiri care erau deja în viață, ba chiar unii aveau deja boboci de floare. Luați târziu, din Dedeman. S-au prins toți.

      Cât despre apă… devine tot mai greu cu ea!

      Succes cu planurile! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.