Fără AdBlock pe YouTube

Țin minte că lansarea programelor de tip AdBlock a fost, la vremea sa, un moment de cotitură în online. Multe site-uri au avut de suferit, atunci, din cauza lor, veniturile din publicitatea prin servicii ca Adsense fiind destul de mult afectată.

Aș fi crezut că se vor lua rapid măsuri împotriva lor, dar totuși au întârziat să apară. Sigur, sunt site-uri care te pun să dezactivezi extensia dacă vrei să accesezi conținutul, însă numărul lor este suficient de redus.

YouTube pare a fi primul site mare care ia o decizie a cărei impact va fi major. Dacă de-a lungul timpului ne-au forțat să ne luăm YouTube Premium prin numărul mare de reclame, acum se pare că au început lupta și împotriva extensiilor care blochează reclamele.

În prezent, YouTube testează blocarea accesului celor care folosesc un astfel de soft. Acestora li se cere să permită reclamele, sau să folosească YouTube Premium. Destul de simplu, nu?

Eu am abonament deja, însă sunt curios dacă le vor lua și alții exemplul.

Folosiți AdBlock? Eu unul da.

Distribuie articolul:

12 comentarii

  1. Folosesc Adblock pentru ca , nu suport tot felul de reclame , redirecturi si pentru ca vreau sa ma simt protejat atunci cand accesez un site plin de reclame

  2. Categoric NU. Unii vor să trăiască din munca lor și nu au altă metodă de monetizare la îndemână decât AdSense.

    Mi se pare de bun simț să mai ascult/vizionez o reclamă pentru conținutul pe care mi-l oferă, pentru a câștiga și ei o pâine.

  3. N-am folosit si nu planuiesc sa folosesc. Asa cum bine a punctat si Iulian, ii pot afecta venitul cuiva cand eu ma folosesc de continutul lui.

  4. Se pare ca unii nu sunt deranjati de site-urile pline de tot felul de curcubeuri de reclame zburatoare si de tot felul de redirecturi catre tot felul de site-uri dubioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.