E oficial: gata cu partajarea conturilor de Netflix în România

Fiind un subiect de mare interes pe aici, am discutat adesea despre măsurile pe care Netflix vrea să le impună pentru a opri partajarea conturilor, practică pe care ei o recomandau la începuturi.

Au postat în urmă cu vreo 40 de minute o actualizare cu privire la folosirea la comun a conturilor. Conform acesteia, „un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință.

Cu toate acestea, în continuare „Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla”.

Mai precis, apare opțiunea de a achiziționa un extra abonat. Adică cu o persoană care nu locuiește cu tine. Prețul este de 2,9€ pe lună pentru extra abonat. Apare deja opțiunea acesta în cont:

E amuzant, oarecum, că prețul plătit de extra abonați ar fi tot de 15 lei, aproximativ, adică fix la fel cât plăteau până acum cei 4 care împărțeau contul, ca să acopere costul de aproximativ 60 lei. E gândită, nu-i așa?

Aparent, se strică treaba pe Netflix și tare sunt curios care va fi consecința în ceea ce privește numărul de abonați. Ar urma să primim, la un moment dat, un astfel de mail:

Eu împart contul cu încă 3 prieteni, pentru că e mai accesibil așa. Dacă nu voi mai putea face asta, cu siguranță mă voi gândi destul de mult la schimbarea planului, optând pentru un pachet mai accesibil, sau chiar la anularea abonamentului, pentru a alege o altă platformă cu abonamente mai ieftine.

Lumea amenință la comentarii că se dezabonează însă… să vedem dacă vor trece la fapte.

Actualizare 27.05.2023: mi s-a cerut deja să confirm locuința, când am accesat Netflix de pe TV. Aparent, etichetează ca făcând parte din locuință toate celelalte dispozitive conectate la aceeași rețea de internet. Pentru a confirma locuința, am primit un link prin mail. Exista și opțiunea de a primi SMS.

Voi ce veți face?

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Toate lucrurile se scumpesc fara incetare. Intr-un fel sau altul, si industria de divertisment doreste sa-si maximizeze rezultatele financiare. Vrem nu vrem, o sa acceptam cu timpul oricare noua politica de vanzare a lor. Parerea mea.

  2. Eu cu siguranta renunt la abonament. Oricum n-am mai vazut de mult timp ceva pe Netflix, cu exceptia filmului recomandat de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.