Cum schimbi direcția monitorului secundar

Dacă PC-ul de la țară l-am tras pe dreapta că nu știu ce defecțiune are de nu mai pornește, urmând să îl repar în viitorul apropiat, mi-am luat monitorul în ideea de a-l folosi la laptop, pentru mai multă productivitate.

Am un monitor PHILIPS, anume modelul ăsta, care vine însă doar cu port DVI și VGA, cred, iar laptopul nu dispune de astfel de porturi. Prin urmare, a fost nevoie să caut un adaptor de la HDMI la DVI, sau invers.

Inițial, am cumpărat o mufă în care intră HDMI, iar în celălalt capăt este portul DVI pe care îl conectam la monitor. A costat în jur de 9 lei și nu a funcționat. Așa că i-am dat retur prin EasyBox, nu înainte să comand un cablu HDMI to DVI, pentru a nu face două drumuri la EasyBox.

Cablul îl puteți găsi aici, am dat 21 de lei pe el, merge fără probleme iar singurul său dezavantaj este legat de dimensiunile sale. Are 5 metri, nu aveam nevoie de atât, dar am încercat să îl organizez eu cumva astfel încât să nu fie haos total pe birou.

Ei bine, folosesc laptopul undeva în centrul biroului, în dreapta este TV-ul iar în stânga monitorul. Problema e că atunci când adaugi un monitor ca ecran secundar, acesta este situat în dreapta. Altfel spus, te duci cu cursorul în dreapta pentru a ajunge pe cel de-al doilea desktop, să zic așa.

Iar cum eu aveam monitorul în stânga, era aiurea rău de tot. Nu aș fi vrut să mut laptopul, așa că am căutat soluții pe internet. Am găsit și o împărtășesc cu voi în rândurile următoare.

Tot ce trebuie să faci este să dai click dreapta undeva pe desktop, iar apoi să intri la Setări Afișare. Ți se va afișa următoarea fereastră, unde cele două dreptunghiuri reprezintă monitoarele pe care le folosești. Probabil că dacă ai mai multe, vor fi mai multe dreptunghiuri. Tot ce trebuie să faci este să tragi de ele pentru a le seta în ordinea dorită. Iar dacă nu știi care e unul și care altul, apasă pe Identificare și îți va apărea o cifră pe fiecare monitor.

Iar astfel, rezolvi poziționarea monitoarelor după bunul plac. Sper că v-a fost de ajutor.

Voi câte monitoare folosiți?

Distribuie articolul:

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.