Skip to content

Dispare timbrul de mediu. Păreri?

S-a tot vorbit de scoaterea timbrului de mediu în ultima vreme, o taxă mare însă care nu dă semne că și-ar avea un rost (șoferii plătesc, dar nu primesc nimic în schimb). Acum, în campanie electorală, PSD a venit cu propunerea scoaterii unui număr mare de taxe (vreo 100 parcă) printre care și taxa de timbru.

Azi am citit aici că s-ar fi votat scoaterea tuturor taxelor propuse, printre care și timbrul. În schimb, ar crește prețurile la combustibil din câte am înțeles. Mulți spun că de fapt imediat după alegeri va fi introdusă o altă taxă.

Sunt interesat și urmăresc toată situația de aproape deoarece vreau să-mi iau altă mașină, SH desigur, deci e cumva în interesul meu ca taxa să dispară. Sunt curios însă care vor fi consecințele. Prețul la combustibil nu m-ar afecta prea mult, mai ales că am granița cu Rep. Moldova la câțiva km, însă mă gândesc că ar putea fi introdusă o altă taxă imediat după alegeri, deci entuziasmul meu ar fi cam degeaba.

De asemenea, nu știu cum va evolua piața de mașini SH după scoaterea acestei legi. Oare vor crește prețurile la mașinile aduse de afară, vor rămâne la fel sau vor scădea?

Am scris articolul ăsta deoarece aș vrea să aud păreri, sper să le și primesc. 😀

5 Comments

  1. Cristian Ursan Cristian Ursan

    Sincer vorbind, chiar sunt prea multe legi inutile. Oricum, degeaba se scoate acum, noul guvern se va revanşa, sau probabil chiar actualul. După cum obişnuiesc, mereu oferă anumite avantaje pe o parte, şi pe alta parte ne iau de 2 ori mai mult. Sper să fie o excepţie de data aceasta!

    • Sunt… chiar sunt. Cine stie ce va fi. Sunt suparat ca nu pot profita cat mai rapid de ocazia asta, sper sa apuc totusi mai tarziu, sa nu bage taxa iar.

  2. Și eu sper ca această taxă de timbru să se scoată, mai ales, fiindcă a fost declarată ilegală de către parlamentul european, și din câte am văzut ceva persoane au dat în judecată și au și câștigat chiar. Și eu vreau să-mi schimb mașina, ba chiar să-mi iau una de la nemți, însă cum acea taxă este foarte mare, nu prea îmi convine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.