Dimensiunile ideale pentru grilajul unui grătar?

Proiectul construirii grătarului din curte se apropie cu pași repezi, iar acum tatonez achiziționarea grilajului pentru grătar. Am oscilat mult între ideea de a-l construi personal, însă am tot citit că sudura cu electrozi nu ar fi tocmai ok pentru sănătate, așa că am exclus opțiunea.

Așa că apoi am luat internetul la puricat. Doar că… mi-a luat ceva timp să mă decid asupra dimensiunii grilajului. Grătarul pe care îl folosesc în prezent are 60 x 40 cm, dar nu de puține ori s-a dovedit a fi insuficient de mare.

Drept urmare, a sărit și el din schemă. În mintea mea a apărut varianta de 80 x 40 cm care, sper eu, va fi suficient de generoasă chiar și în zilele în care grătarul va fi mai solicitat decât în mod obișnuit.

Am găsit ceva pe internet, dar urmează să văd și prin bazar. Înțeleg că sudura în argon ar fi mai ok pentru altfel de grătare, iar așa aparat de sudură – încă – nu am.

Voi reveni cu actualizări pe aici, după folosire, și vă voi spune dacă e ok sau nu. Singura emoție pe care o am e în legătură cu lățimea de 40 cm. Aș fi ales 35, crezând că ar fi greu de accesat carnea din spate, dar sper să nu fie așa mare problemă, mai ales că vreau să fac și ceva opțiuni de reglaj care să-mi permită să scot ușor grătarul, la o nevoie.

Scriu aceste articole în mod special pentru că am căutat astfel de informații pe internet și nu le-am găsit. Dacă vor fi de ajutor cel puțin unei persoane, eu sunt fericit.

Vor urma și alte articole asemănătoare, fără dar sau poate.

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.