Decontăm servicii medicale, numai că nu avem fonduri!

Așa cum spuneam, în 2024 mi-am propus să am mai multă grijă de propria-mi sănătate, așa că am început anul cu analize și programare la dentist.

Cred că nu am mai făcut analize de ani buni, probabil de când eram mic. Nu știu de ce, dar pur și simplu nu am fost. Știam că se fac analize cu trimitere medicală, așa că am zis că de ce nu?

Am fost la medicul de familie, pe care îl vizitez destul de rar, să primesc trimiterea. Acolo m-am lovit deja de primele piedici. Pentru a primi trimiterea, trebuia să mă simt rău. S-a inventat o slăbiciune, așa că am primit trimiterea pentru analize.

Numai că nu au fost incluse prea multe pe trimitere, așa că am mai și plătit pentru a afla cum stă treaba cu vitaminele și mineralele, de exemplu. Prin urmare, asigurarea de sănătate a fost utilă doar pe jumătate.

Schema nu funcționează mereu perfect, cum a mers la mine. Eu am reușit să mă programez în doar câteva zile, însă astăzi programările erau ajunse deja în martie.

Apoi, la o a doua vizită pe care am făcut-o la dentist, am observat pe hol un afiș cu destul de multe servicii decontate prin CNAS. Prin urmare, dacă tot am multe de reparat prin gură, am zis să întreb dacă se poate face astfel, sau nu.

Răspunsul a fost destul de clar: se poate, dar nu sunt fonduri și nu se știe când vor fi. Cum am amânat prea mult timp vizita la dentist, am zis că nu e o idee bună să aștept iar. Prin urmare, asigurarea de sănătate a fost inutilă la dentist.

Toate acestea mă frustrează maxim. Practic, treburile funcționează cam așa: tu obții câștiguri, noi îți luăm banii ca să avem grijă de sănătatea ta, însă când vei avea nevoie de ei, nu avem de unde să ți-i dăm. Mișto?

Mi-ar plăcea să existe posibilitatea ca acei bani opriți pentru sănătate să ajungă într-un cont bancar, asociat cardului de sănătate de exemplu. Nu trebuie să existe posibilitatea de a-i retrage, dar să poți plăti serviciile medicale de care ai nevoie.

Numai că așa nu mai ajung banii la șmecherii de la stat, ceea ce sigur că nu le convine.

Așadar, e bine să fii asigurat, numai că nu te ajută prea mult.

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. cu timpul poate avem si noi ca in germania de exemplu, companii de asigurari de sananate. este evident ca statul nu mai poate garanta nimic, macar acolo in caz ca ai neplaceri cu compania ta, poti usor sa optezi pentru altceva si nu mai ai griji

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.