De ce sunt toate festivalurile în August?

Dacă mi-a lipsit ceva anul trecut, atunci cu siguranță au fost festivalurile. Mi-au lipsit în general ieșirile astea cu oameni necunoscuți, cu muzică și voie bună. Între prieteni au fost mai mult decât suficiente.

Ei bine, anul ăsta s-au relaxat restricțiile și ușor-ușor au revenit și majoritatea festivalurilor. S-au făcut iar concerte, lumea a început să iasă iar la distracție. Am însă o problemă: majoritatea evenimentelor sunt îngrămădite în luna august.

Printre lucrurile care îmi plac mai mult la Suceava, în comparație cu Botoșani, se află și faptul că aici au loc mai multe evenimente. Perioada care îmi place mie a început cu o festivitate a studenților, de sfârșit de an școlar, care s-a terminat cu un concert unde a cântat Fără Zahăr.

Apoi, a fost Bucovina Motorfest, festival de muzică rock unde la tombola care se organizează – probabil – mereu premiul cel mare, o motocicletă, a fost câștigat de viceprimar. De la USR tanti.

Și mai urmează.. Weekendul ăsta e Suceava Blues Festival care are loc la Cetatea de Scaun a Sucevei. În același timp (weekendul 13 – 15 august) are loc un alt eveniment la cetate, Povești Medievale. Se lasă cu teatru, muzică și multe alte evenimente mișto.

Tot weekendul ăsta, acasă la Eminescu în Ipotești, are loc un festival de muzică folk, unde de asemenea mi-ar plăcea să merg.

În perioada imediat următoare, un alt festival: Concerte pe Siret. În perioada 18 – 21 august, mai exact, un alt eveniment care se anunță tare interesant. Drept urmare, mi-ar plăcea să merg.

Iar Weekendul viitor, 20-22 august, iar e muzică rock la cetate. Vine Bucovina, Trooper și încă vreo două formații. Anul ăsta nu se mai ține Bucovina Rock Castle – după un scandal cu cei de la Consiliul Județean și cu spiritul patriotism al bucovinenilor, din câte am înțeles – că ar fi avut loc tot în august.

În ultimul weekend din august, la Darabani, Botoșani, are loc festivalul Zilele Nordului. Un alt festival mișto, pe care nu îl bifez nici anul ăsta, la care nu am fost niciodată.

Mi-ar plăcea, desigur, să merg la toate, doar că e improbabil să reușesc. Weekendul ăsta bifez tot, în Suceava. Săptămâna viitoare, însă, probabil doar vineri voi fi prezent. Sunt și alte lucruri de făcut, drumuri la țară și alte nebunii.

Ar fi fost însă mult mai ok, cel puțin pentru mine, ca o parte din ele să fi fost și în iunie, iulie sau chiar septembrie. M-aș fi putut organiza mai bine.

Și în țară, din câte am văzut, astea mari tot în august au loc. Untold, Electric Castle și altele… iar pe lângă timp, e nevoie și de un oarecare efort financiar pentru a le putea bifa pe toate, dacă ești fan.

Ne distrăm, oare, numai o lună pe an?

Distribuie articolul:

4 comentarii

    • Păi nu e vacanță și în iunie, iulie, august chiar și o parte de septembrie? Mă refer desigur la elevi, studenți..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.