Skip to content

Dacă vinzi rahat, vei primi rahat

Este foarte ușor să înjuri pe internet și aparent ai tot dreptul să faci asta. Dacă nu îți place ce a scris unul pe Facebook, poți tot timpul să îl trimiți în origini iar dacă găsești un articol pe un blog în care cineva își spune o părere sinceră despre un produs care-ți place, ai tot dreptul să îi transmiți un mesaj mamei sale.

Știu, avem dreptul la exprimare și nu prea mai contează cum ne exprimăm. De fapt, puțini mai știu să-și exprime gândurile și sentimentele deoarece este mult mai ușor să-i faci o urare de bine decât să-i zici faptul că te deranjează ceva și să-i explici de ce, în opinia ta, nu e bine ce zice/face/crede. De ce să folosim o propoziție sau chiar fraze pentru a spune ce gândim atâta timp cât ne putem rezuma la două cuvinte? Și nu, nu-s acele două cuvinte despre care au o melodie cei de la Taxi.

Interesant este că tot cei care înjură se simt neîndreptățiți atunci când suferă consecințele. Să luăm un mic exemplu și să spunem că ești blogger iar pe blogul tău majoritatea titlurilor sunt ceva de genul „serviciile x sunt de căc*t”, „de ce y este un ratat” șamd te vei simți neîndreptățit dacă nu reușești să realizezi o colaborare cu o companie. Sau să ne închipuim că ești fată și că înjuri mai des decât cei de la Paraziții, cam ce tip te aștepți să găsești?

Pe scurt.. treaba sună cam așa: dacă vei vinde rahat vei fi plătit cu rahat. Adică să nu te aștepți să fii apreciat pentru faptul că știi să înjuri deoarece tot prostul știe să înjure însă puțini sunt cei care știu să-și exprime o opinie fără să folosească nume de organe. La fel și pe bloguri, dacă veți înjura prea mult atunci veți avea foarte mult de suferit. Asta pentru că nu cred că multe companii ar dori să vadă un articol despre produsul lor alături de multe alte articole mult prea vulgare și negative.

nu mai injurati

 

7 Comments

 1. Rahatul e bun, că vin sărbătorile pascale. Cozonacul fără rahat nu are niciun farmec.

  Apropo, nu trebuie o virgulă: „Dacă vinzi rahat, vei primi rahat”? Eu tot timpul pun virgulă în structuri de acest gen. Doar întreb, nu dau cu toporu’… 🙂

  • Cred că da, încă mă bate virgula uneori.

 2. Cei care înjură ca la ușa cortului când nu au de ce să o facă, (pentru că sincer toți mai scăpăm câte o înjurătură) sunt doar persoane incapabile să reproducă un alt mesaj contradictoriu.

 3. Sorin Agrigoroaei Sorin Agrigoroaei

  Regula CICO cam tot aşa ceva ar spune, adică Cacat Introduci – Cacat obţii !!!
  Maaare filozofie…

 4. Probabil ca cel mai deranjant lucru apropo de majoritatea celor care critica si arunca, cu rahat in altii pe net e faptul ca nici una dintre opinii nu e corect si concret argumentata si sustinuta. Multi zic ca X e de rahat, dar fara sa argumenteze si de ce e asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.