5 sfaturi pentru liceeni

Liceul a fost o perioadă frumoasă din viața mea și de aceea mi-a fost ieri tare greu să mă gândesc că nu mai sunt elev. Totuși îmi pare rău că a trecut liceul iar eu nu am făcut destule lucruri și astfel, printre regrete, vreau să ofer liceenilor 5 sfaturi pe care mi-aș fi dorit să le fi primit și eu când eram la liceu.

Nu fi retras/ă

În clasa a 9-a eram un băiat tare timid și nu voiam decât să fiu lăsat în pace. Astfel nu m-am implicat în niciun fel de activitate mai interesantă ba chiar am refuzat câteva lucruri destul de faine. De ce ? Pentru că eram retras.

Sfatul meu pentru tine este să te implici în cât mai multe activități. Să ridici mâna atunci când știi ceva și, dacă e nevoie, să te contrazici atunci când ai dreptate. Nu e prea bine să taci, dar nici să vorbești prea mult. Totuși nu sta retras/ă deoarece vei pierde foarte multe lucruri faine și vei ajunge să regreți, precum fac eu.

Cunoaște oameni

Liceul este plin de oameni frumoși. Fie că sunt boboci sau deja oameni speriați de gândul că anul acesta dau BAC-ul, încearcă să cunoști cât mai mulți oameni. Eu abia în clasa a 12-a am reușit să fac acest lucru însă era tare plăcut când de fiecare dată când ieșeam pe hol eram salutat de câte o fată sau un băiat. Mergi alături de colegi la prietenii lor din liceu și fă și tu cunoștință cu ei.

Citește toate cărțile

Acest lucru l-am făcut iar dacă la BAC mi-ar fi picat vreun roman aș fi luat peste 8. Însă nu a fost să fie. Totuși îți recomand să citești toate cărțile la română deoarece te vor ajuta foarte mult la BAC. Asta doar dacă nu îți va pica și ție poezie, că pe aia trebuie să o tocești.

Nimeni nu este mai presus ca tine

Dacă ți-e frică să cunoști oameni deoarece alte persoane sunt foarte populare în liceu, au ultimul iPhone sau cele mai cool haine de la nu știu ce firmă. Nimeni nu este mai presus ca tine ci toți sunteți egali. Astfel nu trebuie să te simți complexat/ă de nimeni.

Distrează-te

La școală mai trebuie și să te distrezi. Acum dacă aș fi nevoit să încep iar liceul nu aș învăța decât pentru materiile la care dau BAC-ul iar la restul aș lua doar note de trecere. În rest, m-aș distra puțin mai mult decât am făcut-o în cei patru ani de liceu.

Așadar, dacă ești boboc sau deja ești într-o clasă mai mare atunci îți recomand să cunoști cât mai mulți oameni deoarece nimeni nu esti mai presus decât tine, implică-te cât mai mult și niciodată să nu uiți să te distrezi. Totuși citește și învață la materiile la care dai BAC.

liceeni

 

 

 

Distribuie articolul:

2 Comentarii

  1. Ce frumos ai spus aceste sfaturi, de care ar trebui sa tinem toti cei care mai suntem inca la liceu si mai ales bobocii.
    Sa stii ca si eu anul acesta mi-am propus sa ma distrez pe cinste si sa invat doar la materiile de BAC.
    Ganduri bune Adi si succes la facultate. :-* >:D<

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.