Cum se scrie: Festivaluri sau Festivale

După ce am publicat articolul ăsta, m-am gândit că poate am greșit titlul și pluralul de la cuvântul festival. În mod natural, am folosit pluralul festivaluri însă am obiceiul adesea să mai folosesc DEX-ul atunci când sunt chiar și 1% nesigur în legătură cu forma unui cuvânt. Așa am ajuns să mă întreb cum se scrie corect: festivaluri sau festivale?

Dacă și tu ai dilema asta, vei scăpa de ea citind acest articol. Pot să mă laud că am scris corect cuvântul încă de la bun început. Deci știam! Conform DEX, forma corectă de plural a cuvântului festival este festivaluri iar tot DEX Online spune că definiția cuvântului este următoarea:

Manifestare artistică (muzicală, teatrală etc.) cu program variat și caracter festiv.

dexonline.ro

Ei bine, să nu scrii niciodată festivale pentru că este greșit. Forma corectă a cuvântului este însă festivaluri, pe care îți recomand să o folosești.

Astfel, dacă iubești muzica, să cunoști oameni noi într-un cadru cât mai mișto, deci mergi la festivaluri în mod frecvent, ar fi bine să folosești forma corectă a cuvântului. Nu de alta, dar altfel vei fi primit la Untold și Electric Castle, atât timp cât știi să vorbești corect.

Festivaluri sau festivale? Mereu se scrie festivaluri!

Folosește festivaluri ca formă corectă a cuvântului și, cine știe, poate beneficiezi de un discount la intrare, dovedindu-ți cunoștințele de limba română!

Dacă ai și alte dileme despre cum se scrie corect un cuvânt anume, nu ezita să lași un comentariu!

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.