Cum se fac banii pe internet pe bune

Cochetez de ceva timp cu făcutul banilor pe internet și, chiar dacă am mai vorbit despre asta – cred – aici pe blog, am
decis să revin pe această temă. Asta deoarece știu că există atât interes cât și foarte multe opinii greșite despre făcutul banilor pe internet, de acasă.

Știu că există mult mai multe persoane care ar putea scrie un astfel de articol, care fac bani grei din fața tastaturii, doar că m-am trezit eu cu blog să scriu, chiar dacă banii adunați lună de lună sunt cu ceva mai mult decât minimul pe economie.

Da, se pot face bani pe internet. De acasă. Chiar foarte mulți. Sunt oameni care câștigă enorm din internet, chiar în România. Oameni care au bani mai mulți decât unii doctori, ingineri, șoferi de tir, șamd. Oameni care stau acasă, la calculator, și fac bani pe internet.

Așa privesc majoritatea oamenilor situația. E ușor să faci bani pe internet, stai la birou, ori cu laptul în brațe, nu transpiri.

Ei bine, nimic mai greșit. Da, poate părea comod să stai acasă și să faci bani. Doar că, la fel cum muncește un om într-o fabrică, la fel de greu se pot face banii pe internet. Nu dai cu ciocanul, nici cu lopata, doar că dai cu capul. Indiferent ce faci, de cele mai multe ori, atunci când faci bani pe internet, trebuie să îți folosești mult capul. Iar oboseala psihică e de 2-3 ori mai nasoală decât cea fizică.

Dar depinde foarte mult de ceea ce alegi să faci. Dacă te încântă asta, atunci o poți face. Dacă vrei cu adevărat să stai acasă și să faci bani, o vei face. Cu foarte multă muncă. Ai nevoie doar de un început, de un lucru la care să te pricepi sau pe care să-l înveți, apoi să fii ambițios.

Cel mai important este să-ți placă ceea ce vei face. Dacă nu-ți va plăcea, vei eșua rapid sau te vei chinui o vreme, iar apoi vei eșua. Nu vei fi bun la asta.

Și totuși… cum poți face bani pe internet?

Sunt o mulțime de moduri de a face pe internet. Poți scrie articole, poți face marketing afiliat, poți avea un blog popular pe care să vinzi reclame, poți face site-uri, poți face teme de wordpress, poți face logo-uri sau alte elemente grafice, poți face o mulțime de chestii.

Ai nevoie doar de un început și de multă ambiție. Începutul pentru mine a fost acest blog, apoi am descoperit forumul Seopedia, acolo am cunoscut persoane care au fost de accord să fac experiență – pe bani – scriind pe site-urile lor. Apoi au fost o mulțime de colaborări și am tot scris.

Am renunțat la scris – nu complet – și am încercat să fac bani cu site-urile mele. Apoi cine știe ce voi mai face, dar cert e că îmi place ideea de a face bani de acasă și voi cocheta cu ea mult timp.

Ceea ce ar trebui să înțeleagă și restul e că banii pe internet nu se fac ușor. Uneori ieși afară cu dureri de cap doar pentru a mai sta 10 minute la aer, în liniște, după care te întorci la treabă. Iar alteori lucrurile-s așa faine, încât ești foarte mulțumit de tine. Trebuie totuși să-ți placă ceea ce faci, și n-are cum să nu-ți iasă.

bani

13 comentarii


   1. Eu am observat ca orice converteste. Pe orice nisa, cea mai obscura. Acolo e frumos. Totul este sa le gasesti pe alea care trebuie 🙂

    Răspunde

     1. Nici eu nu fac cine știe ce bani din marketingul afiliat pe segmentul cărți. E drept, nici nu mă stresez foarte tare cu asta pt că nu vrea să spamez prea tare cititorii și să nu mai vrea să intre pe blog. Articol plătit am avut unul singur până acum iar câștigul mi s-a părut foarte ok. Nu pot decât să sper și la alte colaborări de genul acesta.
      Nu zic că nu se pot face bani și din afilierea pe nișa cărților, dar eu nu dispun de atâta timp liber încât să mă ocup să scriu zilnic. Apoi, nu știu, pe mine cineva care scrie zilnic un articol despre cutare sau cutare promoție pe libris/elefant/etc. m-ar pierde ca și cititor. Soluția este dacă publici un articol promoțional să ai și o recenzie, iar eu, din păcate, nu am timp/inspirație să fac recenzii zilnic.
      După cum ai spus și tu nu e deloc ușor să câțtigi bani din blogging. Trebuie să investești timp și dăruire ca în oricare alt job.


 1. Pai e frumos ceea ce faci? Sa-i descurajezi pe oameni spunandu-le ca banii pe internet se fac tot prin munca si nu stand pe Facebook pentru a da share la cretinitati? Si sa le mai si spui ca munca asta presupune si un oarecare grad de responsabilitate pentru ca facand spam nu ajungi prea departe?

  Răspunde

 2. Da, poti face bani lucrand de acasa si da, munca pe calculator este mai grea decat munca fizica. Dupa cativa ani incepi sa ai ameteli, sa te doara coloana, sa ai probleme cu vederea. Si mai e si bataia de cap cu taxele si impozitele, cu mersul la contabil, cu plata tuturor licentelor la zi.

  Răspunde

 3. Ai dreptate în cea mai mare parte a acestui articol Adi, da, trebuie să partikipi cu multă muncă pentru a putea face bani. Trebuie să partikipi cu multe idei pentru a face bani online, și mai ales trebuie să partikipi serios când vrei ca ceva să producă, altfel, ca orice model de business, dacă nu investești timp și nu ești constant în ce faci, cu siguranță nu vei face nimic decât să pierzi timp.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.