Aveți limite setate?

Să fii productiv e lucru greu. Trăim vremuri în care există o mulțime de lucruri care par a fi mai atrăgătoare decât ceea ce ai de făcut în mod real. Prin urmare, este foarte ușor să îți pierzi concentrarea și să fii mai puțin eficient în îndeplinirea task-urilor.

Ocupându-mă cu scrisul, este ușor de înțeles că îmi petrec cea mai bună parte din zi cu ochii în ecran și degetele pe tastatură. Uneori parcă stau prea mult, dar asta-i altă poveste. Banii vorbesc.

Chiar dacă petrec mult timp, nu mereu mă pun în pat cu satisfacția unei zile în care am dat dovadă de eficiență maximă. Iar când sunt astfel de zile, mă culc fericit.

Am tot căutat, de-a lungul timpului, metode pentru îmbunătățirea productivității și mai ales de a fi mai mult concentrat pe ceea ce am de făcut.

O primă provocare a fost să renunț la obiceiul de a pierde timpul aiurea pe rețelele de socializare și alte site-uri precum forumuri sau știri din sport. Pentru a face asta, am instalat Stay Free, o aplicație pentru Edge. Pare că există și o aplicație de telefon care face același lucru.

Ce face? Poți seta un program, iar mai apoi să blochezi accesul la anumite site-uri în programul selectat. Ori poți seta limite de timp. De exemplu, mi-am propus să stau maxim 10 minute pe Facebook într-o zi. Inițial limita a fost de 20 de minute și mi s-a părut cam mare.

Această decizie mă ajută destul de mult, dar simt că există loc pentru mai bine. Așa că vă întreb: voi setați astfel de limite pentru o mai bună productivitate?

Distribuie articolul:

16 comentarii

 1. Am noroc că mi-am pierdut de la sine interesul pentru a sta pe Facebook sau Instagram. Un pic pe twitter, dar doar ca să-mi sară în ochi ultimele știri. Nu mai am problema asta că pierd vremea aiurea pe net.
  Poate la câte vreun clip pe Youtube, dar și ăla tre să merite. Deci, cred că autoconstrolul este soluția. Sau să te plictisești de internet. 😀

 2. Pe FaceBook nu stau mai mult de 10 minute pe lună, pe Twitter intru de pe telefon doar dimineața, la cafea, maxim 5 minute și foarte rar când primesc câte o notificare care îmi pare interesantă. În schimb, citesc multe articole de pe bloguri și consum mult timp analizând statistici …
  Limite nu mi-am impus, doar praguri de genul: dacă scriu astăzi cel puțin 3 articole pentru site-ul X, voi putea să fac și …
  Banii vor influența mereu deciziile pe care le luăm …

 3. Retelele sociale s-au demodat , acum pe ele intra doar fanii live-urilor si cei care vor sa se laude cu ce au gatit , ce si-au mai cumparat , pe cine au mai batut , pe cine au mai violat si talharit

  Eu mai imi omor timpul mort prin vizionarea de stiri , mai postez comentarii pe bloguri , mai vad cate un clip amuzant pe YT

  • Eu am patit cu tik tok. Era 22:00 si mai aveam o juma de bere. Zic sa bag o tigara cat beau berea si apoi somn, m-am ridicat la 2 noaptea de pe scaun. A doua zi l-am dezinstalat, acum il am iar pt ca am incercat eu ceva..dar nu mai intru.
   Insa mi-am luat-o aseara cu reels.

   Erau 20 de minute dintr-un podcast, il si stiam. Am zis ca stau 20 minute sa vad bucata aia…evident ca apoi am ajuns pe YouTube sa vad tot…culcat la 1..

 4. Limitez tot mai mult retelele. Intru, imi dau trollul, mai dau de cate o idee, fug. Pe telefon la fel. Urmaresc cat se paote de mult strict pentru nevoia de informare apoi zbor. Mai mult, parca am zis, lasam telefonul in afara camerei la somn.
  E limita de organizare a timpului, ca sa zic asa.

 5. Când lucrezi pe proiect nu ai limite. Eşti conectat sută la sută. Mă refer la proiecte ce se pot întinde de la o zi la maxim câteva luni.

  Când îți vezi munca pe o datorie o faci cum poți, cu limite sau fără, limita e când apune soarele, şi vine vremea de culcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.