Cum scapi de timiditate

cum scapi de timiditateCând vorbeam de facultate spuneam faptul că o aștept deoarece vreau să îndrept anumite lucruri din liceu. Ei bine lucrurile pierdute au fost din cauza timidității de care mă bucuram din plin în timpul liceului.

Nu cred în horoscop însă mă regăsesc perfect în descrierea bărbatului rac, însă poate fi o coincidență. Totuși scuza pe care o foloseam atunci când cineva zicea că sunt timid era sunt rac. Eram atât de timid încât nu aveam tupeul nici măcar să vorbesc cu o fată la telefon. De discuțiile face to face nici nu mai zic. Roșeam ca racul, transpiram și mă bâlbâiam. Nu aveam curaj să ies în față și să vorbesc și altfel am pierdut foarte multe activități și lucruri pe care și acum le mai regret.

Am pierdut relații, am pierdut proiecte de voluntariat și am pierdut chiar și unele cursuri gratuite la care mi-a fost frică să merg. Am pierdut șansa de a cunoaște oameni și de a face lucruri, asta m-a deranjat cel mai rău.

Toată timiditatea asta a ținut până pe la sfârșitul clasei a XI-a. Atunci am început să pun piciorul în prag atunci când simțeam că e cazul să mă impun. Astfel am început ușor ușor să scap de timiditate.

Tot ce trebuie să faci ca să scapi de timiditate este să faci ceva ce crezi că nu poți face niciodată. Trebuie să îți iei inima în dinți și să te arunci cu capul înainte. Făcând lucrurile acestea îți vei demonstra singur că poți iar mai apoi inhibițiile și blocajele vor dispărea. Cel puțin așa am făcut eu și îmi place să cred că am reușit. De asemenea această metodă mi s-a recomandat încă din clasa a 9-a de către o prietenă însă nu am crezut-o și îmi era prea frică de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă aș face asta. Totuși peste vreo trei-patru ani am ajuns la cuvintele ei.

Mă amuză și acum amintirea cu mine care înainte de a ieși cu o fata zicea că e timid și ca nu crede că va vorbi prea mult iar mai apoi nu îi mai tăcea gura. Mai mult decât atât, atunci când am început să las timiditatea acasă și să mă bag în seamă cu persoane noi în parc, prietenii ziceau că-s amețit că altfel nu am tupeu. Ei bine, chiar am.

Trebuie să zic că nu am scăpat complet de timiditate, nu pentru că nu am putut ci pentru că nu am vrut. Am ales să mai păstrez din ea deoarece mi se pare o calitate drăguță, atâta timp cât nu te influențează să pierzi anumite oportunități din cauza ei.

Așadar daca vrei sa scapi de timiditate atunci tot ce trebuie să faci este să îți iei inima în dinți și să îți demonstrezi că poți avea tupeu, făcând cele mai nebunești lucruri.

Există chiar și niște cărți pentru persoanele care doresc să scape de timidate, pe care le puteți comanda cu transport gratuit dând click pe titlu.

 Sursă imagine: sharkrobot.com.

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.