Skip to content

Atitudinea și camera foto, pericol pentru unii

Citeam la Alina articolul ăsta acuma câteva zile, iar când am văzut titlul credeam că va vorbi totuși despre altceva. Iar dacă tot nu a vorbit despre ceea ce credeam eu, am zis să iau atitudine. 😀

Personal am o pasiune pentru fotografiat, de aceea în ultima vreme am postat destul de des pe Instagram. Aș fi postat și până acum, dar nu aveam cu ce face poze, iar acum J5-ul mi-e arma pe care o port mereu cu mine. Iar „arma” e cuvântul care poate descrie destul de bine acest J5.

Mai exact, acum unele lucruri se viralizează. Lumea decide la ce să dea share sau nu. Faci o poză unei mașini parcate aiurea, o pui pe Facebook, iar mai apoi ea se viralizează. Filmezi o asfaltare făcută de Dorel, o pui pe Youtube și strânge câteva sute de mii de vizualizări, iar apoi ajunge la știri. Filmezi dezastrul din spitale, iar apoi începe o anchetă. Iar exemple ar mai putea fi multe.

camera foto

Pe scurt, acum oricine poate fi reporter. Trebuie doar puțin spirit civic, revoltă și un telefon cu care să capturezi niște imagini. Apoi le pui în Social Media, iar lucrurile pot decurge de la sine, cu puțină baftă desigur.

De aceea acum telefonul, sau camera foto, a devenit o amenințare. Iar asta deoarece poți face lucrurile publice și pot ajunge pe la TV, în presă sau chiar la autorități. Și chiar îmi place acest spirit civic, această dorință de a scoate la lumină lucrurile care doresc să rămână în ceață. La fel încerc și eu să fac și sper că o să-mi iasă.

 

2 Comments

  1. Probabil n-ai remarcat acel ”:D” din titlu :))
    Cred că ai punctat deja tot, eu nu mai am despre ce să scriu. Viralizarea are părți bune și rele. Bune pentru că, așa cum ai spus tu, se ia atitudine, rele pentru că unele imagini sau înregistrări sunt aranjate și induc lumea în eroare. Oamenii cu spirit civic vor profita de ”arma” asta, dar și escrocii vor face la fel (ca și până acum). Să sperăm că vor avea mai mult succes cei din prima categorie 😀

  2. Hai nene ca 90% din aia cu Instagram sunt acolo pentru softcore porn nu pentru altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.