Cum să nu iei amendă pentru acte expirate

Din fericire, până acum nu am luat nici o amendă în calitate de conducător auto, iar asta pentru că încerc să respect legea cât mai mult cu putință. Am fost și iertat de două ori, iar asta pentru că mi-am recunoscut vina și mi-am asumat-o. Iar când vine vorba de acte auto, încerc să nu le las să se pună praful pe ele în torpedo. Am o idee cam cât expiră fiecare dar mai verific din când în când ca să mă asigur.

Treaba e simplă la mine deoarece RCA-ul îl fac la sora mea, rovinieta am făcut-o în aplicația ING, iar peste talon mă mai uit din când în când să văd când expiră ITP-ul, care oricum e la doi ani.

De curând însă am descoperit un site mișto: FaraAmenda.Ro.

E un site gratuit dar există și un plan business, pentru firmele care au o flotă mai mare de mașini. Contul gratuit poate avea maxim 5 mașini și vei fi notificat prin SMS înainte cu 30 de zile, respectiv 10 zile, înainte să expire ITP-ul, Rovinieta sau RCA-ul. Trebuie doar să te înregistrezi cu emailul, seria de șasiu, numărul de telefon și numărul de înmatriculare.

Încă nu m-am înregistrat însă cu siguranță o să o fac. E mai bine să fii sigur că are cine te anunța, decât să iei amendă. 😀

2 Comentarii

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.