Skip to content

De ce condițiile din pușcării sunt mai presus decât cele din școli sau spitale?

Probabil că nu mai trebuie să spun prea multe despre așa zisa lege a grațierii care ar trebui să le permită multor persoane închise să iasă mai repede din pușcărie. Mai multe despre legea respectivă poți citi pe digi24, însă mai pe scurt, dacă legea ar intra în vigoare, ar deveni libere persoane precum vinovații din cazul Colectiv dar și personalități precum Borcea, Voiculescu, Oprea și alte persoane din aceeași oală.

Nevoia unei astfel de legi este explicată de condițiile proaste din închisori, motiv pentru care legea aceasta a grațierii ar fi fost o urgență. Și mi se pare atât de revoltător.

Oare de ce condițiile din pușcării sunt mai presus decât cele din spitale sau școli? De ce nu se emite un ordin de urgență care să-și propună să fie renovate școlile sau spitalele? Probabil nu sunt persoane importante pe acolo, și de asta.

Se pare însă că prioritățile noului guvern sunt însă diferite de ceea ce sperau mulți dintre cetățeni.

Dacă ar fi după mine, condițiile din pușcării ar fi ultimul aspect pe lista de priorități. Iar asta pentru că acolo sunt persoane care au ucis, au furat, au violat șamd, deci nu ar trebui tratate regește, nu? De ce să asigurăm cele mai bune condiții unor astfel de persoane?

legea gratierii

4 Comments

 1. Asa vrea sa faca UE… asa face. In plus, avem ceva baieti destepti la inchisoare. Tre sa stea si ei bine, nu?

 2. Pai parnaiasii au castigat la CEDO sute de mii de euro datorita conditilor din inchisori pe cand elevii si bolnavii se pisa pe ea de justitie. Ce le trebuie lor justitie?

 3. Mda, am sa fac putin haz de necaz… nea’ Dragnea e presat zilnic de Voiculescu care il suna „ba nene mai stau mult pe aici, a fost vorba ca dupa ce ajungi la putere intr-o saptamana ies” si sunt multi altii care asteapta…

  Iohannis e de vina, trebuia sa-si bage repede nasul in treburile astora…

  Lasand gluma la o parte, in ziua in Iohannis a aparut la tv cu Grindeanu sa vorbeasca despre asta mi-a venit sa sparg tv-ul cand am vazut ca domnu’ prim ministru evita sa spuna lucrurilor pe nume, ca de fapt ei chiar vroiau sa voteze legea gratierii in ziua aia, el o tinea cu a lui „cu ordinea de zi…”

  Sunt om si inteleg ca cei din puscarii nu trebuie sa fie tratati ca animalele, dar nici sa le asiguram confortul unui hotel nu se poate, pai atunci ce-am facut? In loc sa le dam o lectie ii facem sa-si doreasca sa ajunga acolo…

  • Eu aș trata mai bine un animal decât un „om” care a violat sau a ucis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.