Cum să îți gestionezi timpul ca șofer de tir începător

Nu, nu m-am făcut șofer de tir peste noapte, deși sunt sigur că ar fi o meserie tare bănoasă, plăcută din punct de vedere al călătoriilor pe care le faci adesea, dar totodată dificilă. Meseria de șofer de tir nu este pentru oricine, este clar, iar pentru a putea practica acest job ar trebui să dai dovadă de o mulțime de calități.

Înainte de toate, ar trebui să ai o tărie de caracter de invidiat. Iar asta deoarece este o meserie obositoare, iar un spirit ceva mai slab va ceda foarte rapid și își va dori să se întoarcă acasă.

Nu doar abilitățile de conducere sunt necesare, ci la fel de importante sunt și alte calități. De exemplu, ca șofer de tir ar trebui să știi să îți gestionezi timpul cât mai bine.

Iar asta deoarece există mai multe reglementări legislative în acest sens și totodată mereu trebuie să ajungi cu marfa la timp. De aceea am decis să vin cu un articol, sper eu, cât mai practic în acest sens.

Astfel, dacă ești șofer de tir aflat la început de drum, este foarte probabil ca sfaturile din rândurile următoare să îți prindă bine. Iată ce ar trebui să știi:

Nu avea așteptări prea mari încă de la bun început

Trebuie să știi încă de la bun început că nu e întocmai ok să ai prea multe așteptări de la tine și să îți accepți statutul de începător. Este foarte probabil să nu cunoști prea multe informații despre piese de schimb iar asta deoarece cunoștințele tale în materie de mecanică sunt, la început, aproape inexistente.

E firesc acest lucru și, la fel cum nu știi prea multe informații despre piese camioane, la fel de posibil este ca la început de drum să nu fii prea bun la gestionarea timpului.

Trebuie să ai însă răbdare cu tine, iar mai apoi, odată ce timpul trece, experiența va crește, la fel și cunoștințele tale în materie de piese originale și gestionarea timpului.

Oferă-ți timp iar într-o bună zi îmi vei mulțumi pentru sfatul acesta.

Nu uita să cauți parcare din timp

Gestionarea timpului ca șofer de tir trebuie să te preocupe în mod constant, iar găsirea unei parcări poate fi și ea inclusă aici. Trebuie să știi că uneori îți va fi foarte greu să găsești o parcare liberă, iar de aceea ar trebui să ai în vedere căutarea ei din timp.

Viața ta de ca șofer de tir va deveni mult mai ușoară atâta timp cât îți vei face acest obicei. În schimb, căutarea unei unei parcări atunci când ești foarte obosit se poate dovedi a fi un real calvar.

Învață să eviți timpii morți în trafic

În trafic vei da adesea peste blocaje, acest lucru fiind complet obișnuit. Ei bine, va trebui să înveți să eviți timpul pierdut în acestea blocaje, găsind pur și simplu rute ocolitoare.

Prin urmare, încearcă să îți programezi cât mai bine curse astfel încât să beneficiezi de un trafic cât mai curat. Evită drumurile aglomerate și, chiar dacă asta asta înseamnă poate anumiți km în plus, vei face totuși economie de timp deoarece vei merge cu o viteză constantă.

Caută să ai în vedere și orele de vârf, astfel încât acele momente să fii pe un traseu cât mai puțin aglomerat.

Fă tot posibilul pentru a încărca și descărca marfa cât mai devreme

Dacă vei oferi puțină atenție șoferilor de camion experimentați, vei observa foarte ușor că aceștia obișnuiesc să încarce și descarce marfa cât mai devreme, înainte ca termenul limită să expire.

Acest lucru necesită o foarte bună gestionare a timpului, însă vei reuși cu siguranță să îți planifici timpul inteligent, astfel încât să ai mai mult timp liber la dispoziție și totodată să câștigi mai mulți bani.

Acestea au fost, așadar, sfaturile pentru o gestionare cât mai bună a timpului ca șofer începător. Pune-le în practică și sigur îți vor fi de ajutor.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.