Cum sa iti gasesti un nume de domeniu

Numele domeniului este foarte important deoarece acesta va reprezinta viitorul site/blog. Atunci cand suntem nevoiti sa alegem un nume pentru blogul nostru este un moment care, cel putin mie, nu imi place. Spun asta deoarece sunt o persoana care ma razgandesc foarte repede si astfel ajung uneori sa inregistrez un domeniu iar apoi sa regret ca nu am ales un nume mai stralucit. Astfel un prim sfat ar fi acela sa va ganditi de 10 ori inainte de a alege numele domeniului pentru a nu regreta. Blogurile poarta in general numele bloggerului. In cazul meu ar putea fi adrian.ro/adi.ro/adrianbolocan.ro etc. asta doar in cazul in care nu exista o alta persoana cu numele meu care a inregistrat deja aceste domenii. Aceasta este metoda prin care cei mai multi bloggeri isi aleg numele domeniului (un exemplu foarte bun ar fi Marius) . Totusi nu fiecare blogger este incantat de numele pe care il are sau pur si simplu domeniul respectiv este inregistrat deja. Ajungem astfel sa stam iarasi pe ganduri iar alegerea unui domeniu devine tot mai grea. Putem alege sa folosim o porecla: scriitorul, nebunul, piticu etc. Atunci cand pe domeniu urmeaza sa fie gazduit un blog e mai usor, greul vine atunci cand dorim sa facem un site sau un blog nisat.

Ce nume de domeniu sa imi aleg?

Trebuie sa stiti ca exista doua tipuri de nume de domenii: nume urmeaza a fi un brand si nume care contine anumite cuvinte cheie.

Domenii care contin anumite cuvinte cheie in nume

Incepem cu numele care contin anumite cuvinte cheie. Sa zicem ca dorim sa ne facem un site cu muzica. Cu siguranta muzica.ro sau .com este luat deja si astfel suntem nevoiti sa cautam un alt nume. Interesul nostru ca numele domeniului sa contina si cuvantul cheie „muzica” este foarte mare deoarece acest lucru ne poate ajuta enorm la partea de SEO, mai exact vom fi gasiti mai usor in motoarele de cautare. Astfel putem incepe sa cautam nume precum muzicagratis, muzicanoua, muzicafrumoasa si lista poate continua la nesfarsit.

Domenii cu nume brandabile

Sa zicem ca nu tinem numaidecat ca numele site-ului nostru sa contina cuvantul cheie, care in acest caz este „muzica”. In acest caz trebuie sa lasam imaginatia sa-si spuna cuvantul. Ca sa fiu mai usor de inteles va voi da cateva exemple: Google – Motor de cautare a carui nume nu contine vreun cuvant cheie precum – search, cauta, find etc. Faceebook – Retea de socializare Twitter – Retea de socializare Avantajul domeniilor cu nume brandabile este faptul ca este mult mai usor de tinut minte.

Cum alegem un nume de domeniu brandabil ?

Personal nu stau prea bine cu imaginatia si astfel apelez la anumite trucuri pentru a gasi o idee de nume de domeniu. Astfel folosesc cateva site-uri care ma ajuta sa gasesc mai usor un nume frumos. In cazul site-ului GamingLER am apelat la siteul-unealta BustAName. Pe acest site avem posibilitatea de a alege un cuvant cheie care sa apara in numele domeniu, locul sau in nume precum si lungimea numelui. Totodata putem selecta ca domeniile ce urmeaza a fi propuse sa nu fie inregistrate deja. De asemenea putem apasa „Make Random ” si ni se va sugera anumite nume de domenii. Scopul acestui articol este de face alegerea unui nume de domeniu mult mai usoara.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.