Cum să aduni urmăritori pe Instagram – 10+ Metode eficiente
De ceva timp mi-am propus să îmi cresc contul de Instagram. Dacă tot m-am apucat de fotografie, am devenit mai activ pe acolo și mă durea să văd că pozele postate ajungeau la destul de puține persoane. Așa că am zis să caut metode de a aduna mai mulți urmăritori pe Instagram. Am găsit una care funcționează despre care mi-am propus să vorbesc în acest articol.
Cuprins
Cum să aduni mai mulți urmăritori pe Instagram
Când mi s-a pus pata să adun mai mulți followers pe Insta, doar 400 și ceva de persoane care mă urmăreau. Iar procentul de inimioare primite era undeva la 10%. Destul de prost, părerea mea.
Așa că am tot căutat pe internet și prin propria-mi minte metode de a aduna mai mulți urmăritori pe Instagram.
Mi-a venit repede o idee: ce ar fi să creez legături cu alți oameni pasionați de fotografie? Evident, nu am vrut urmăritori de prin Pakistan sau oameni cu care să nu interacționez. Scopul meu este să creez o comunitate acolo, nu doar să obțin o cifră frumoasă.
Așa că am început să caut hashtaguri folosite adesea de către fotografii români. Apoi, urmărit acele hashtaguri, am găsit oameni care postează conținut care mă interesează. Așa că le-am dat follow dar și mai multe aprecieri pozelor de pe profil.
Făceam asta câteva zeci de minute pe zi. 5-10-15 noi conturi adăugam în lista de urmărire. Iar mulți au decis să facă la fel. Așa că nu creștea numai numărul de persoane pe care le urmăresc, ci și numărul de urmăritori.
Cum am adunat 300 de urmăritori noi pe Instagram într-o singură lună
Într-o singură lună, fără a face asta într-un mod obsesiv, am adunat peste 300 de urmăritori pe Instagram. Sigur, nu e mult, dar e o creștere, ceea ce pentru mine înseamnă mult.
Așa cum ziceau, au fost multe persoane care au decis să îmi dea follow back, chiar și aprecieri fotografiilor postate de mine până acum. Iar pentru că îmi doresc destul de mult o comunitate acolo, le-am dat și un mesaj de mulțumire.
Adunând oameni pasionați de fotografie, trebuie să recunosc că interacțiunile cu postările mele au crescut în mod considerabil.
Primesc mai multe aprecieri, comentarii iar uneori chiar și distribuiri. Ceea ce face ca like-urile să vină și în mod natural. Oamenii mai participă și la sondajele de la Story, ceea ce de asemenea mă bucură.
Obiectivul meu este să continui strategia aceasta în așa fel încât să intru în 2022 cu cel puțin 1000 de urmăritori activi. Din nou, nu e un obiectiv măreț dar e ușor de atins, e realist și e un început bun.
Să urmărești pe cineva doar pentru a fi urmărit înapoi nu e o strategie bună sau onestă dacă dai unfollow imediat după
Știam că multe persoane dau follow cui apucă, doar pentru a primi follow back. Se practică și, dat fiind faptul că nu sunt o astfel de persoană, am decis să fug de cei care practică această șmecherie.
Așa că am găsit o aplicație care îmi arată cine îmi dă unfollow pe Instagram. Iar cei care s-au răzgândit și au decis să nu mă mai urmărească, au primit la rândul lor unfollow.
Găsești aici un articol despre această aplicație care îți arată cine îți dă Unfollow pe Instagram.
Ce alte metode poți folosi pentru a-ți crește contul de Instagram
Sigur, sunt multe alte metode prin care îți poți crește contul de Instagram. Mai jos, îți prezint câteva pe care le voi încerca și eu:
Etichetează pagini care repostează conținutul de pe Insta
De exemplu, am văzut multe persoane care etichetează diferite pagini care le repostează conținutul, etichetându-i.
Astfel, pozele lor ajung la mai multe persoane iar astfel șansele de a strânge mai mulți urmăritori pe contul de Instagram.
Vei crește șansele ca anumite pagini de Instagram să îți preia conținutul dacă le vei eticheta în descrierea pozei sau la comentarii, ori dacă le vei folosi hashtag-ul dedicat. Curând voi încerca și această metodă iar apoi voi actualiza acest articol cu recomandări de hashtag-uri și pagini pe care să le etichetezi, pentru a ți se reposta conținutul. Așa că stai aproape!
Postează fotografii constant
Am observat că vin mai des urmăritori dacă postezi constant. Atunci când am fotografii pe gustul meu, postez zilnic, însă cert este că încerc să postez cât mai des. Iar asta ar trebui să faci și tu, deoarece la fel recomandă și cei mai pricepuți în Social Media.
Sigur, asta nu înseamnă că ar trebui să faci spam. Iar dacă nu ai timp să postezi zilnic, atunci ai putea programa postările. Poți face asta din Creator Studio de la Facebook. O să fac curând un articol despre cum poți face asta și voi lăsa un link aici.
Postează atunci când lumea este activă pe Instagram
Când să postezi pe Instagram? Care este cea mai bună zi sau oră pentru a posta pe Instagram?
Ar fi greșit să ofer o recomandare anume. Iar asta deoarece asta depinde de urmăritorii fiecărui cont în parte. Cum poți ști când sunt cei mai mulți dintre urmăritorii online? Ai statistici utile în Creator Studio, așa că ai un motiv în plus pentru a-ți asocia contul de Instagram cu Creator Studio.
Așa cum ziceam, voi reveni cu un articol curând despre Creator Studio și Instagram.
După cum se vede, cel mai bun interval orar pentru a posta pe Instagram, la mine, ar fi între 9 și 12. Cea mai bună zi pentru a posta pe Instagram, la mine, e vinerea. Încerc să respect asta, însă nu îmi iese cam mereu.
Statistici utile vei mai primi și dacă faci trecerea la un cont de business. Despre asta, un articol va urma să apară.
Nu ezita să îți prezinți contul de Instagram
Dacă mă citești constat (iar dacă nu, te invit să o faci, mai ales că postez aproape zilnic și aici) ai observat probabil că aduc vorba de contul meu de Instagram ori de câte ori am ocazia. La fel ar trebui să faci și tu.
Nu ezita să îți promovezi contul de Instagram oriunde și oricând poți, iar astfel ai avea de câștigat mai mulți urmăritori.
Testează hashtaguri diferite până le găsești pe cele care convertesc
Inițial foloseam foarte multe hashtaguri în engleză, păcat pe care îl mai comit și acum uneori. Speram doar că îmi va aduce mai multe aprecieri, folosind hashtaguri populare. Doar că nu prea veneau. Sau veneau, în primele secunde, iar apoi se termina fericirea.
Fiind atât de populare, sigur există un flux mai mare de postări pe aceste hashtaguri. Așa că postarea ta se va pierde mult mai rapid printre ele, iar dacă nu e o operă de artă sau ceva, sigur va intra rapid în anonimat.
Apoi, am descoperit că hashtagurile în limba română, folosite mai ales pe la noi, au mai mult succes. Așa că încerc să le folosesc în mod constant. Apar destule fețe noi, iar unele sigur se datorează acestui obicei.
Citeam undeva, legat de hashtaguri, că ar trebui să folosești 3-4 maxim etichete foarte populare, 5-6 medii, iar restul până la 30 cu popularitate mică. Aceasta ar fi rețeta succesului pe Instagram, rețetă ce merită încercată.
Încearcă promovarea plătită
Dacă îți dorești cu orice preț să aduni cât mai mulți urmăritori pe Instagram, atunci ai putea avea în vedere și promovarea plătită, mai ales dacă bugetul îți permite asta. La fel ca pe Facebook, există posibilitatea de a-ți promova postările pentru a fi văzute de mai multe persoane.
Alege o poză bună, folosește o descriere și mai bună, iar pe lângă aprecierile pe care le vei primi, sigur vor fi și noi urmăritori.
Nu există, ori cel puțin nu am văzut eu încă, opțiunea de a-ți promova contul, așa cum poți face cu o pagină de Facebook. Sigur ar fi fost utilă în acest sens!
Interacționează cu lumea
Lasă comentarii, dacă ai ceva de zis, răspunde la story-uri, dacă ai ceva de zis și răspunde-le celor care îți lasă comentarii. Genul ăsta de activitate este, adesea, apreciată și totodată te ajută să te faci remarcat. În plus, prezența ta în secțiunea de comentarii a postărilor populare ar putea atrage atenția potențialilor urmăritori.
Arată că nu ești doar un robot care nu vrea nimic altceva decât aprecieri și urmăritori, iar oamenii sigur se vor aduna în jurul tău.
Încearcă și alte tipuri de conținut
Succesul vine în urma perseverenței. Prin urmare, nu ar trebui să te rezumi doar la a posta fotografii, iar asta deoarece Instagram îți pune la dispoziție mult mai multe opțiuni.
Poți, de exemplu, la fel de bine să postezi și videoclipuri. Fie că filmezi un peisaj, un concert sau cine știe ce altceva, ori faci un video cu mai multe fotografii realizate de tine, este important să încerci.
Fotografiile tip carusel se bucură, de asemenea, de multă apreciere.
Nu ignora descrierile postărilor
Văd adesea postări care la descriere nu au decât hashtag-ul, nimic despre poză. Sigur, o poză face cât 1000 de cuvinte, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la ele.
Eu unul pun mult preț pe descrierile pozelor pe care le pun pe Instagram iar asta deoarece îmi oferă ocazia de a spune povestea fotografiei respective, informații despre locul unde a fost făcută, sentimentele pe care mi le-a transmis cadrul sau mă pot juca cu metaforele.
La fel ar trebui să faci și tu. Poate fi un bun mod de a te evidenția de restul, ceea ce îți poate aduce mai mulți urmăritori pe Instagram.
Acestea sunt așadar cele mai importante metode prin care poți câștiga mai mulți urmăritori pe Instagram. Nu îți recomand să îi cumperi, nu îți va aduce satisfacția dorită. Câștigă-i natural și sigur vei fi mulțumit de comunitatea ta.
Voi actualiza articolul ori de câte ori descopăr noi metode de a câștiga urmăritori pe Instagram. De asemenea, dacă înveți întrebări, nu ezitați să le puneți.
În plus, urmează și alte articole interesante despre Instagram, așa că te invit să te abonezi la blogul meu – găsești un formular mai jos, dacă ești de pe mobil, sau în dreapta de pe desktop – sau cel puțin să îl vizitezi mai des. Sigur nu vei regreta!
Foarte bună